De unieke Mercedes-Benz van Freddy Heineken staat te koop!

CREDITS: Cool Classic Club

Hoe dik is dit!? De klassieke Mercedes-Benz van Freddy Heineken staat op Marktplaats. De 300 SE Convertible is full option uitgevoerd en ook nog steeds volledig origineel. De auto uit 1967 had Freddy Heineken staan bij zijn huis in Zuid-Frankrijk, maar is nieuw geleverd in Nederland op zijn naam. Een one of a kind!

Mercedes-Benz 300 SE Convertible in full option

Freddy Heineken is onder meer bekend van het wereldberoemde biermerk en natuurlijk zijn ontvoering. Samen met zijn chauffeur werd hij in 1983 ontvoerd door onder andere Willem Holleeder. Ondanks het betaalde losgeld van 35 miljoen gulden (circa €16 miljoen) werd hij niet vrijgelaten. Door een anonieme tip werden ze uiteindelijk twee dagen later gevonden in een loods in het Amsterdamse havengebied. Gelukkig is de auto nooit in de losgeld som opgenomen en is hij vandaag de dag te koop bij Cool Classic Club en dus via Marktplaats.

Full option

Het rijtuig is voorzien van alle opties die in 1967 beschikbaar waren voor een auto van deze klasse. Zo is de bolide voorzien van een ‘heerlijke, helder’ metallic groene lak en een inklapbaar dak. De cabriolet heeft elektrische ramen en ook was voor de 300 SE de luchtvering een standaard optie. De gemotoriseerde slee is volledig voorzien van een lederen interieur wat er voor zijn leeftijd nog piekfijn uit ziet. Met de Becker radio word je voorzien van prachtige muziek. Wij zouden hem echter uit laten, je wilt zo’n auto toch ook horen!?

Onder de motorkap

Deze 3L heeft in iedere cilinder ruimte voor 500ml en perst daarmee 160 paarden door de dubbele uitlaat naar buiten. Over schakelen hoef je je in dit stukje Heineken erfgoed geen zorgen te maken, dit doet de auto namelijk voor je. Het stukje Duitse makelij gaat je waarschijnlijk nog ver brengen want er staat nog maar 102.821 kilometer op de teller!

Met de belastingdienst hoef je ook niet rond de tafel als jij de nieuwe eigenaar wordt. Deze is door zijn leeftijd belastingvrij en dat is toch wel erg fijn als je weet wat hij aan benzine drinkt.

Wil je er een proefrit in maken de Mercedes-Benz en je wanen als Freddy Heineken of er nog meer over weten? Check dan de Cool Classic Club voor meer informatie!