Deze Mercedes-Benz is geinspireerd op de film AVATAR

CREDITS: Mercedes-Benz

De laatste maanden zien we heel wat toffe conceptcars langskomen van allerlei autofabrikanten. Op de CES (Consumer Electronics Show) laat Mercedes-Benz een wel heel bijzonder staaltje futuristische visie zien. De Mercedes-Benz AVTR is ontworpen in samenwerking met het team van de film AVATAR en regisseur James Cameron, die zich afspeelt op de planeet Pandora. In deze futuristische film kunnen de mensachtige wezens samensmelten met hun omgeving. De AVTR belichaamt de visie van Mercedes-Benz in de verre toekomst.

De Mercedes-Benz AVTR

Met de AVTR wil Mercedes-Benz hun visie laten zien van wat er gebeurd als mensen, natuur en machine samensmelten. Ze willen hiermee verder gaan dan enkel de technische ontwikkeling van de auto. In plaats daarvan spelen ze met de AVTR in op een input van maatschappelijke trends en verschillende perspectieven, waaronder die uit de film AVATAR.

Volledig emissievrije top prestaties

Ook al heeft de auto van de toekomst geen stuur, toch zijn prestaties nog steeds top of mind. De Mercedes-Benz AVTR zal worden uitgevoerd met ruim 350kW wat omgerekend zo’n 477pk is. Doormiddel van slimme technologie kan de auto zowel voor- en achteruit als zijwaarts bewegen. Deze features worden mogelijk gemaakt door vierwielaandrijving die uiterst efficiënt de energie uit de 110 kWh uur accu beheert. Met dit accupakket, wat gemaakt is van herbruikbare materialen, zou de auto meer dan 700 km ver moeten komen.

Mercedes-Benz AVTR

Inspiratie uit de natuur

Wij mensen hebben al heel wat inspiratie uit de natuur gehaald als het gaat om technologie. Zo vormde ook voor de AVTR moedernatuur de belangrijkste inspiratiebron. De gehele structuur van de auto is ontworpen uit één lijn en kenmerkt zich door de organische vorm.

Het interieur is voorzien van bloemachtige elementen die een contrast vormen met de dynamische lijnen. De auto bevat geen knoppen of schakelaars. Alles wordt gediend vanuit het perspectief van de gebruiker. Waar jij je hand houdt verschijnen de knoppen die jij op dat moment nodig hebt. Ook past het interieur zich aan aan jouw emoties en gemoedstoestand. Hierdoor voelt het niet meer als gebruiksvoorwerp maar als een fusie tussen mens en machine.

Beleving

Het reizen met de Mercedes-Benz AVTR zou zorgen voor een compleet andere beleving van autorijden dan die we nu kennen. Het lijkt alsof de auto een levend organisme is doordat hij in staat is zich volledig om jouw heen te vormen. Met deze auto heb je het idee dat je je waant in de wereld van AVATAR en Pandora!

 

LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…