Deze Mercedes-Benz 300 SL Roadster heeft een nieuwe eigenaar nodig

Rides

Onlangs schreven we over de vondst van twee unieke Mercedes 300 SL modellen. Auto’s als deze zijn zeldzaam, want er zijn er maar weinig van geproduceerd. Vrij bijzonder is het dan ook dat er binnenkort weer eentje onder de hamer gaat. Het gaat om een volledige gerestaureerde Mercedes-Benz 300 SL Roadster in een prachtige groene kleur. Deze beauty wil je hebben!

Mercedes-Benz 300 SL Roadster

De klassieker komt uit 1960 en werd oorspronkelijk geleverd in Fire Engine Red. Na meerdere malen te zijn gewisseld van eigenaar, belande de auto in 2005 bij een Mercedes-Benz fanaat. Hij besloot de inmiddels tientallen jaren oude vierwieler een opknapbeurt te geven. De auto werd volledig gestript en veel onderdelen werden vervangen. Zo werd de aandrijflijn flink aangepakt en kreeg het interieur nieuwe rubbers en een andere kleur. De gehele bekleding en het dak kreeg een donkergroene tint. De lak van de auto werd overgespoten met Light Green Poly, waardoor deze Roadster een unieke kleurencombinatie heeft. Om het af te maken kreeg de wagen een bijpassende bagage set.

Sinds de auto is opgeknapt, rijdt ‘ie weer als een zonnetje. Hierdoor is het niet een collectors item om in de garage te zetten. Nee, met dit ding kan je daadwerkelijk de weg op! Ideaal voor plezierritjes, maar ook dagelijkse ritten kan dit oude bakkie nog prima aan. Al zou ik met een geschatte waarde tussen de 1.100.000 en 1.300.000 dollar wel twee keer nadenken voordat je hiermee de weg opgaat… 😉

mercedes-roadster4

mercedes-roadster3

mercedes-roadster9

mercedes-roadster1

mercedes-roadster

mercedes-roadster5

mercedes-roadster8

mercedes-roadster7

mercedes-roadster6

mercedes-roadster10

mercedes-roadster2

tags:
Total
1
Share