Ongekende beelden: hier is de nieuwe trailer van Oppenheimer

CREDITS: Universal Pictures

Al een tijdje galmt het door elke gang: ‘Oppenheimer is the next big thing!’ Dat kan ook niet anders, want de film heet álles om één van de beste aller tijden te worden.

Zo’n vijf maanden geleden kregen we de eerste trailer te zien, nu is het tijd voor de tweede. En het nagalmen van de ’the next big thing’ dendert daardoor door.

Nieuwe trailer Oppenheimer is hier

Als we het statement ‘de film heeft álles’ durven te maken, dan doen we dat met een reden. Allereerst heeft de film het ultieme script in handen. De biopic vertelt het verhaal van de Amerikaanse wetenschapper J. Robert Oppenheimer, en zijn rol in de ontwikkeling van de atoombom. Topregisseur Christopher Nolan heeft het verhaal gebaseerd op het boek American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer. Al snel wist de geroemde regisseur wie hij nodig had voor de rol van Oppenheimer zelf: Peaky Blinders-ster Cillian Murphy.

, Ongekende beelden: hier is de <strong>nieuwe trailer van Oppenheimer</strong>
Foto: Universal Pictures

Cillian Murphy, Christopher Nolan en de topcast

Dat is ook meteen de tweede reden waarom Oppenheimer tot de top van de top gaat behoren. De regisseur en de cast. Christopher Nolan heeft (naast Cillian Murphy) onder anderen deze namen bij elkaar gesprokkeld:  Matt Damon, Rami Malek, Emily Blunt en Robert Downey, Jr. Ongekende namen voor één film, waardoor de verwachtingen ook ongekend hoog zijn.

Het is zeker niet de eerste keer dat Nolan en Murphy samenwerken. Eerder verdiende Cillian Murphy vooral bijrollen in de films (The Dark Knight, Inception en Dunkirk), maar nu is het tijd voor de hoofdrol. De verwachtingen zijn in ieder geval ongekend hoog. Maar goed, daar verlenen het verhaal en de cast zich ook voor.

, Ongekende beelden: hier is de <strong>nieuwe trailer van Oppenheimer</strong>
Foto: Universal Pictures | Filmdepot

Nieuwe trailer Oppenheimer

De nieuwe trailer laat zien hoe de voorbereidingen voor een grote atoombom worden getroffen. Het is onheilspellend, en de chemie tussen Cillian Murphy en Matt Damon spat van je scherm af. Het is 3:06 aan cinematografische kunst die zich in één van de belangrijkste ontwikkelingen in de geschiedenis bijt. De reacties onder de trailer zijn veelzeggend. Zo lezen we: Legendary scientists, played by legendary actors and directed by a legend himself! Such movies are rare…’  en ‘If you feel goosebumps from just the trailer itself then imagine how did you feel when you watch this film in the big screen.’

Check hier waarom: