Dit is de officiele releasedatum van de Gladiator-sequel

CREDITS: Universal Pictures

Releasedatums. Mensen gaan er goed op. Zéker als het gaat om hele grote namen: zoals de opkomende sequel van Gladiator. Het duurt nog even, maar we hebben in ieder geval een stip op de horizon.

Dat er ooit een vervolg zou komen op de Oscarwinnaar van 2000 was een no brainer. Al zijn de meningen vaak verdeeld over topfilms uitmelken. Maar goed, geef Ridley Scott en zijn team eens ongelijk.

Releasedatum van Gladiator-sequel

Om dat te kunnen beoordelen, moeten we even wachten tot 22 november 2024. Dan gaat de Gladiator-sequel namelijk in première. De film uit 2000 vertelde het verhaal van Maximus Decimus Meridius, gespeeld door Russell Crowe. Over de sequel is nog niet veel bekend, maar, volgens verschillende reports, gaat het over Lucius, de zoon van Maximus’ minnaar Lucilla. En die rol wordt naar alle waarschijnlijkheid vertolkt door Paul Mescal. 

Gladiator, Dit is de officiele releasedatum van de <strong>Gladiator-sequel</strong>
Screenshot: Gladiator | Universal Pictures

Hoofdrol voor Paul Mescal?

Op dit moment zijn de gesprekken aan de onderhandelingstafel bezig. Paul Mescal is dé man die zich als ster moet laten gelden in de sequel, de Ierse acteur heeft al een Emmy-nominatie achter zijn lijstje staan en hoopt met de hoofdrol in Gladiator de volgende stap te maken.

Maar of hij daadwerkelijk Maximus Decimus Meridius 2.0 zal zijn, dat valt nog te bezien als we Scott mogen geloven. “Paul Mescal zal niet de Maximus van Russel Crowe vervangen, maar in plaats daarvan zal hij Lucius spelen, de zoon van Lucilla.” Aldus Scott. Lucius was aan het einde van de film in 2000 nog een ‘kleine jongen’, maar is ondertussen een volwassen man. Wij zijn benieuwd wat Lucius voor ons in petto heeft.

Om je alvast weer in de stemming te brengen delen we hier de originele trailer met je.

Source:
Hypebeast, Gladiator | Universal Pictures
LEES OOK
De beste zwart-witfotografen (met foto’s)
Sinds ons gesprek in MANIFY Magazine #2 met vakman Christian van Duuren, vult onze tijdlijn op Instagram zich met klassieke zwart-witfoto’s. Wij zijn namelijk volledig om, amigo.…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…