Deze man moet de ster van Gladiator-sequel worden

CREDITS: Screenshot: Gladiator | Universal Pictures

The Gladiator is back. Bij de jonkies onder ons doet deze film waarschijnlijk geen belletje doen rinkelen, maar in het begin van deze eeuw was deze film hét gesprek van de dag. Nu, 20 jaar later, heeft Riley Scott aangekondigd dat er een vervolg komt. En hoe.

Paul Mescal pakt de hoofdrol, maar is geen Maximus 2.0

Vijf Academy Awards en een van de best verdienende films uit het jaar, dat was het succes dat Gladiator geregisseerd door Riley Scott met zich meebracht. Scott heeft de sequel al een tijdje geleden aangekondigd, maar nu is dan ook eindelijk een deel van de cast bekend. Paul Mescal is dé man die zich als ster moet laten gelden in de sequel, de Ierse acteur heeft al een Emmy-nominatie achter zijn lijstje staan en hoopt met de hoofdrol in Gladiator de volgende stap te maken.

Maar of hij daadwerkelijk Maximus Decimus Meridius 2.0 zal zijn, dat valt nog te bezien als we Scott mogen geloven. “Paul Mescal zal niet de Maximus van Russel Crowe vervangen, maar in plaats daarvan zal hij Lucius spelen, de zoon van Lucilla.” Aldus Scott. Lucius was aan het einde van de film in 2000 nog een ‘kleine jongen’, maar is ondertussen een volwassen man. Wij zijn benieuwd wat Lucius voor ons in petto heeft.

Gemengde reacties op Gladiator-sequel

Ambitieus is het absoluut van Scott, maar menig persoon twijfelt eraan of de sequel wel een succes kan worden. De hoge standaard van de originele film zou niet geëvenaard kunnen worden zegt men. Ah joh, laat dat maar aan Scott over. Bovendien hebben ze met Mescal een enorm getalenteerde acteur in de hoofdrol, dus deze combi lijkt voor ons in ieder geval een zekerheidje voor succes.

De fans die wel helemaal enthousiast zijn moeten nog wel eventjes geduld hebben, Scott heeft nog geen officiële releasedatum genoemd voor het vervolg. Er wordt in de wandelgangen gezegd dat ze vanaf mei beginnen met het filmen van dit ambitieuze project, wij kunnen niet wachten. Voor nu blijven we in de sferen met de trailer van het origineel: