Oortjes of koptelefoon? De pro’s & con’s op een rijtje

Muziek luisteren is haast niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Er zijn talloze manieren om je humeur op te peppen met je favo playlist.  Keuzestress dus. Ga je voor oortjes of toch voor een koptelefoon?

Muziek luisteren op je eigen manier

De nieuwste technologieën en modellen vliegen je om de oren. Oortjes of koptelefoon, noise cancelling of niet, wireless of met draad…  Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom zetten we de nodige informatie op een rijtje zodat jij ein-de-lijk je keuze kunt maken. Of misschien opent dit lijstje wel gewoon je ogen, uhmmm; oren.

Oortjes

Hoe snel kan iets uit de hand lopen? Waar we enkele jaren geleden nog letterlijk en figuurlijk in de knoop zaten met draadjes, is het nu raar als oortjes met draad hebt. Overal waar je gaat zie je de nieuwste AirPods, maar ook Samsung, JBL en tal van andere merken hebben hun slag weten te slaan.

Ze worden steeds beter en kleiner, maar vooral ook duurder en geavanceerder. Je zou haast vergeten dat je ze inhebt door de kleine omvang, maar daardoor gaan ze ook makkelijker kapot én raak je ze snel kwijt. Dat herken je vast wel.

muziek luisteren, <strong>Oortjes of koptelefoon?</strong> De pro&#8217;s &#038; con&#8217;s op een rijtje

Koptelefoon

Ondanks dat je soms denkt dat een koptelefoon groot en onhandig is, is de koptelefoon juist gemaakt voor betere kwaliteit en comfort ten opzichte van zijn concurrent: de oortjes. De zachtere kussentjes zijn dan ook vaak de doorslaggevende factor, waardoor man en macht kiest voor koptelefoons voor dagelijks gebruik.

misdaad podcasts

De winnaar op welk gebied

Ieder zijn smaak. Dat is een gegeven dat iedereen wel weet en dat geldt ook voor je dagelijkse gadgets. Toch zijn er een aantal gebieden waar óf oortjes óf koptelefoons in uitblinken. Wij zetten ze op rij voor je.

Kwaliteit: Tja, lastig, want een koptelefoon van twee tientjes zal het afleggen tegen oortjes van €180. In algemene zin weten koptelefoons vaker betere beats naar je trommelvliezen te sturen.

Comfort: Koptelefoon – vaak een zachter gevoel voor je oren in plaats van irritatie ín je oren.

Gemak: Oortjes – klein, licht en gemakkelijk om mee te nemen.

Prijs: Oortjes – geheel afhankelijk van kwaliteit en soort maar oortjes zijn kleiner en makkelijker te maken, en dus goedkoper.

Veiligheid: Koptelefoon – lange tijd op hoog volume is bij beide niet veilig. Echter zit de koptelefoon verder van je oren af.

Conclusie: de beste manier voor muziek luisteren

Oké, de conclusie. Waar je voor kiest natuurlijk volledig afhankelijk van je eigen voorkeur. Dan is het alleen nog aan jou de voor- en nadelen af te wegen met je manier van gebruik en je bent beter voorbereid dan ooit tevoren.

Oortjes

  • Tijdens het sporten
  • Voor onderweg naar werk o.i.d.

Koptelefoon

  • Tijdens vliegreizen
  • Muziek opnemen en componeren
  • Meetings of vergaderingen
  • Gamen

muziek luisteren, <strong>Oortjes of koptelefoon?</strong> De pro&#8217;s &#038; con&#8217;s op een rijtje

LEES OOK
peaky blinders seizoen 6
F*ck yeah: Peaky-film officeel naar Netflix
In de doorgedraaide geruchtenmolen uit Birmingham volgde het ene nieuwtje op het andere. Telkens, en ja: wij ook, kopte verschillende media: ‘Peaky Blinders-regisseur heeft heel lekker filmnieuws…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet รกlles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…