Gameplay-trailer Unrecord: serieus niet van het echt te onderscheiden

CREDITS: Screenshot IGN // YouTube

We hebben al eens gezegd dat games niet meer van echt te onderscheiden zijn. Maar na het zien van de gameplay trailer van ‘Unrecord’, staan we al helemaal met een bek vol tanden.

‘Unrecord’ al razend populair

We kwamen de gameplay tegen op Twitter, maar konden toen nog absoluut niet vertellen dat het om een game ging. Pas toen we in de comments aan het scrollen waren, werd het duidelijk dat we te maken hadden met de trailer van ‘Unrecord’. De reacties zijn dan ook erg lovend, zo is er al meermaals getweet: “What you mean this is a game?” Om het realistische element zo goed mogelijk te waarborgen, wordt de game gespeeld in first person.

En dat is goed gelukt, want wij dachten echt dat we de bodycam van een politieagent aan het bekijken waren. Bovendien is de game alleen te spelen voor ‘singleplayer’. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de game anders lagt en zodoende het realisme dus ietwat verliest.

Unrecord
Foto: Screenshot IGN // YouTube

Studios DRAMA heeft juweel in handen

De gameplaybeelden zijn vrijgegeven door uitgever en ontwikkelaar ‘Studios DRAMA’. Safe to say dat zij met deze gameplay een waar juweeltje in handen hebben. Volgens Studios DRAMA is het verhaal een beetje te vergelijken met die van een thriller. En als we naar de trailer kijken, dan kunnen we ons daar wel in vinden: op het einde van de beelden worden we namelijk getrakteerd een kneiterharde explosie die echt uit het niets komt. Het realisme gaat bij deze game zelfs zo ver, dat wanneer je een of twee keer geraakt wordt, je direct het haasje bent. Dat is wel wat anders dan de gameplay van Call of Duty, waar je rustig vijf kogels kan vangen en alsnog als een hertje ronddartelt op Nuketown. In de game wordt last but not least gebruik gemaakt van een vernieuwd richtsysteem, waardoor je soepeler kan bewegen met je armen om te richten.

Genoeg geluld, oordeel zelf maar.