Legendarisch filmmoment: het debuut van de Aston Martin DB5 in Goldfinger

CREDITS: Bigstock

Er zijn aantal filmmomenten die iedereen zijn bijgebleven. Roep maar eens op straat ‘Run, Forrest, run’ of ‘I’ll make you an offer you can’t refuse.” Elk persoon met een beetje gevoel voor nostalgie weet waar het over gaat. Voor de mannen onder ons is er nog zo’n scène: het debuut van de Aston Martin DB5 in de James Bond-filmreeks. De DB5 is namelijk een droomauto en Sean Connery als James Bond is een droomman. Probeer dat maar eens te ontkennen…

Debuut Aston Martin DB5 in Goldfinger

Desmond Llewelyn, die Q speelde in 17 Bond-films, introduceert in Goldfinger (’64) voor het eerst de DB5 aan James Bond. Deze klassieke filmscène staat in het geheugen gegrift van iedere man met een gevoel voor stijl. Mocht je het dus nog niet gezien hebben, hierbij hét autodebuut van de filmgeschiedenis.

Bond-cars in No Time To Die

Bond-films zijn nog steeds een big thing. Recentelijk heeft Daniel Craig zijn laatste kunststukjes vertoond als 007 in No Time To Die. Ook in deze film heeft Aston Martin weer een flinke lepel in de pap. De klassieke DB5 is weer terug te zien, maar ook de De futuristische Aston Martin Valhalla komt voorbij.

Mocht je No Time To Die nog niet gezien hebben, dan is het tijd om je te haasten naar Tuschinski. Al is het alleen maar om de locaties. We weten zeker dat de scènes van de DB5 in Matera net zo iconisch worden als zijn debuut.