Digitale F1-car: Aston Martin dropt NFT-collectie

Een stukje van een Formule-1-auto gewoon van jou. Klinkt lekker, toch? Aston Martin heeft de mogelijkheid voor je gefixt. Alleen het is wel in de digitale vorm. Samen met de cryptokoningen van Crypto.com hebben ze vier autocomponenten als NFT gelanceerd, maar je kan de AMR22 ook in zijn geheel verkrijgen.

Aston Martin dropt NFT-collectie

NFT’s (Non Fungible Tokens) zijn booming business. Wat dat ook alweer zijn? “Een NFT is een stukje bewijs dat jij digitaal de eigenaar van iets bent. Dat kan echt van alles zijn. Je kunt de eigenaar zijn van een foto, een paar schoenen in een videogame of van een simpel muziekje. Het eigendomsbewijs daarvan is de NFT,” vertelde Kwebbelkop aan ons in een eerder interview. Hij is één van de grootste YouTubers van Nederland en lanceerde onlangs zijn eigen NFT-platform.

F1-wereld haakt aan

Nu is daar dus ook de F1-wereld. Het is niet de eerste keer dat Aston Martin in deze business duikt. Sterker nog, omdat het zo’n succes was doen ze het nog een keer.

Rob Bloom, Chief Marketing Officer, vertelt: “Last year’s release remains one of Crypto.com NFT’s most successful NFT drops, and original owners of those NFTs will be gifted one of this year’s pieces as a special thank you.”

Het team van good guy Sebastian Vettel heeft de NFT’s natuurlijk zorgvuldig gedigitaliseerd. Elke asset is gebaseerd op basis van de originele gegevens die linea recta komen van de designstudio op het hoofdkantoor. De vier stukken die je kan bemachtigen zijn: de front wing, de rear wing, het stuurwiel and de halo.

Deze NFT-collectie past een beetje bij de veranderingen die gaande zijn in de F1. De auto’s zijn namelijk compleet op de schop gegaan voor dit seizoen. Nieuwe regels, nieuwe designkansen zullen we maar zeggen. Hier leggen we uit wat er dit jaar allemaal gaat veranderen. En in dit artikel check je de nieuwe bolide van de nationale eindbaas Max Verstappen. Gaat hij het dit jaar weer flikken? Of gaat Vettel horen van zijn nieuwe teambaas Mike Krack: “DU BIST WELTMEISTER!!”

LEES OOK
De grondleggers van het nieuwe CUPRA-tijdperk
Er zijn maar weinig types waar wij niet mee door één deur kunnen. Maar ja-knikkers, routinejunkies, comfortzeilers en lijntjeslopers staan wél op dat lijstje. Sorry, not sorry.…
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…