Thuiswerken als een baas met jouw eigen home office

CREDITS: Unsplash | Christian Mackie

Geen uren meer in de file hoeven te staan en een uitgebreide lunch maken voor jezelf. Zomaar twee dikke voordelen van thuiswerken. Wat een nadeel kan zijn: je productiviteit. Een dagje op je home office werken brengt met zich mee dat je discipline nodig hebt en zaken gescheiden kan houden. Een belangrijk onderdeel dat daar bij helpt is een goed thuiskantoor.

Zo richt je jouw home office in

Net zo productief – eigenlijk nog productiever – als op kantoor werken is het doel voor jouw home office. Makkelijker gezegd dan gedaan. Misschien heb je hier helemaal geen ruimte voor, denk je, of weet je niet hoe je het moet inrichten. We nemen je mee in de wereld van inrichten en zorgen ervoor dat jij het perfecte thuiskantoor krijgt.

Rust in je interieur, rust in je hoofd

Voordat je naar de Ikea racet om heel de winkel leeg te kopen aan accessoires, is het belangrijk te bepalen wat voor interieurstijl je wilt. Dit kan aansluiten bij je huidige interieur maar ook juist een andere sfeer creëren. Zo zie je vaak dat kantoren worden ingericht met Scandinavische en minimalistische invloeden. Dit brengt rust aan in je hoofd doordat er niet teveel felle kleuren zijn en je daardoor niet afgeleid wordt.

thuis kantoor
Foto: Gabriel Beaudry

Gebrek aan ruimte? Be creative

Wanneer je niet een hele ruimte over hebt om een thuiskantoor te maken, dan kan je er ook altijd voor kiezen om een ruimte op te delen. Door bijvoorbeeld je bureau tegen de muur te plaatsen of een kast als scheiding te gebruiken maak je optimaal gebruik van de ruimte. Hierdoor kan je toch een soort van je eigen plekje creëren zonder afgeleid te worden.

Boost je productiviteit

Door een muur groen te verven of veel planten neer te zetten in je kantoor boost je jouw creativiteit en productiviteit. De kleuren van moeder natuur zorgen ervoor dat je in balans en evenwicht bent. Daarnaast zien al die verschillende planten er ook nog een super tof uit in combinatie met bijvoorbeeld leren items.

Wat ook je productiviteit verbeterd is het spelen met licht. Door voor jou de perfecte lichtinval te bepalen kun je jezelf comfortabel voelen en het beste werken. Breng licht in de huiskamer door natuurlijk licht of door rustige verlichting. Het natuurlijke licht laat je binnenvallen door het raam, waarmee je ook nog eens kan uitproberen wat voor jou fijn werkt. Soms heb je behoefte aan meer licht en soms wil je in het donker doorknallen. Dit doe je met bijvoorbeeld maatwerk houten jaloezieën of breng kleur aan in het interieur met velvet gordijnen.

thuis kantoor

Robuuste elementen

Een houten tafel, metalen accessoires en een leren bureaustoel kunnen ervoor zorgen dat je thuiskantoor er industrieel uitziet. Donkere en grove materialen waarbij de structuur zichtbaar is, laat de basis zien hoe een meubel is gemaakt. Zie dit als een inspiratiebron voor jou; laat zien wat je aan het doen bent en gebruik de basis voor jouw eindwerk.

Qua uiterlijk zijn deze materialen een ultieme combinatie met gouden of koperen accessoires. Dit geeft de gehele ruimte een stijlvolle finishing touch. 

thuiskantoor, Thuiswerken als een baas met jouw eigen home office
Foto: Vadim Sherbakov

Go old skool 

Normaal gesproken verberg je het liefst al je troep in kasten of in ieder geval achter gesloten deuren. Maar probeer eens te kijken naar items waar je juist inspiratie of motivatie uit haalt. Zo kan het tof zijn om oude foto’s op te hangen. Of misschien is het interessant om die oude wereldbol van je opa eens af te stoffen en een mooi plekje te geven in je nieuwe thuiskantoor. Het belangrijkste is dat je ervoor zorgt dat het rust uitstraalt en er clean uitziet ook al heb je spullen om neer te zetten.

thuiskantoor, Thuiswerken als een baas met jouw eigen home office
Foto: Christopher Burns

Persoonlijke items toevoegen

Een persoonlijke touch geven aan je kantoor is een must. Mocht je hier meerdere dagen in de week zitten is het belangrijk om ergens naar de kijken waar je gelukkig van wordt. Ook al weet je dat je thuis bent. Om zo productief mogelijk te zijn richt je een aparte ruimte in, waardoor het niet voelt alsof je thuis aan het werken bent. Dat er dan een niet échtwaar je misschien wel meerdere dagen per week te vinden bent voelt het al snel als een fijne plek om te zitten.

thuiskantoor, Thuiswerken als een baas met jouw eigen home office
Foto: Jeff Sheldon
LEES OOK
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet รกlles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…