Interieurlessen van eindbazen Harvey Specter en Don Draper

CREDITS: Suits - USA Network

Er zijn een aantal fictieve mannen in de filmindustrie die blijven intrigeren. Stuk voor stuk stijlvolle gents die vandaag de dag nog steeds veel invloed hebben. Dan hebben we het niet alleen over fashion en bepaalde levensstijlen, maar ook over interieur.

Twee van die mannen, Harvey Specter uit Suits en Don Draper uit Mad Men, verslonden beide veel vrouwen, zonder zichzelf écht vast te klampen aan iemand – in een groot deel van de series dan. Daardoor dopten ze hun eigen boontjes op het gebied van inrichting. Daar plukken wij nu de vruchten van, want het is niet verkeerd om de droogbloemenexpansie een halt toe te roepen.

Dit kun je leren van het interieur van Harvey Specter en Don Draper

Suits is de modern day Mad Men, in veel opzichten. Harvey Specter heeft veel overeenkomsten met Don Draper. Zo zijn ze beide zeer stijlvol en een tikkeltje klassiek, op alle fronten. Ze zijn beide erg goed in hun werk en zijn daar ook van op de hoogte. De mannen gooien allebei hun charmes in de strijd om dingen voor elkaar te krijgen, zakelijk én privé.

De stijl van de serie is zeer verschillend, maar we kunnen van beide heren veel leren. Deze filmsets zijn grondig uitgekozen door stylisten die er dag en nacht mee bezig zijn. Ze waren niet bezig met de voordelen van PVC vloeren, maar juist met details waar jij van kan leren. Wij zetten een aantal interieurtips van deze legends in de filmgeschiedenis oprij.

Foto’s: Suits – USA Network en Mad Men – AMC

Harvey Specter

Het interieur van Harvey Specter is strak, modern en uitermate stijlvol. Dat is terug te zien in zijn kantoor, maar ook zeker in zijn New Yorkse loft. Qua kleur gaat Specter vooral voor zwart, grijs en wit met natuurlijke tinten zoals bruin. Daarnaast zijn alleen de meest exclusieve meubels zijn goed genoeg. Lederen bureaustoelen, een stijlvolle MR Chaise lounge en grote vloerlampen zijn de basis.

Maar de basis is alleen de basis, want Harvey’s interieur wordt gemaakt door zijn accessoires. Met als allerbeste voorbeeld: zijn gesigneerde basketballen op de vensterbank. Daarnaast heeft hij ook altijd een whiskyset van topkwaliteit (de whisky en de set zelf) staan voor een afzakkertje. De belangrijkste regel bij het gebruik van accessoires is dat het nooit de overhand mag nemen, maak het persoonlijk en laat het subtiel terugkomen in het interieur. Zoals Harvey, dus.

Don Draper

Als je een liefde hebt voor mid-century interieur, dan heeft Mad Men sowieso een plekje in jouw hart veroverd. De sets in deze mannelijke topserie zien er stuk voor stuk gelikt uit. Bij Don Draper draait het altijd al om stijl, en dat is ook te zien in zijn luxe appartement en zijn kantoor in New York. Het hele interieur ademt jaren ’60. Er is gebruikgemaakt van een heel divers kleurenpalet (zoals de kussens), maar het tegelijkertijd ook aards en mannelijk.

Claudette Didul – de decorontwerpster van Mad Men – vertelde aan DuJour dat ze haar inspiratie uit vintage tijdschriften en boeken haalde. Daarna ging ze op zoek naar stijlvolle, maar geen buitensporige meubels. Mocht je deze stijl willen omarmen, is dat de les voor je.

Don Draper was altijd een man die vooropliep qua stijl. Dat was in zijn appartement te zien door de ‘verzonken’ woonkamer. Helemaal hip in die tijd, en dat werd afgemaakt met meubels en stijlelementen uit de tijd van mid-century chic. 

Onderstaand zie je Don en Megans appartement, voel jezelf vrij om naar rechts te swipen. Om deze look te creëren, moet je het aandurven om houtelementen te combineren met strakke ontwerpen en eye-catchers.