De Bunker: het nieuwe, gerenoveerde penthouse in Hamburg

Je zult na het zien van dit penthouse niet geloven dat dit vroeger een bunker was, die oorspronkelijk gebruikt werd voor een schuilplaats voor een naburige ziekenhuis. Ja, ‘The Bunker’ is een typisch gelegen penthouse dat is ontworpen voor de bachelors onder ons.

The Bunker

Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog werd vanuit deze bunker (of Luftschutzkeller?) in Hamburg nog vijandige vliegtuigen onder vuur genomen. Het precieze doel was om mensen te beschermen tegen wat er buiten gebeurde. Nu heeft de architect, Ruth Kramer, ervoor gekozen om er een volledig, strak, bachelor proof penthouse van te maken. En gelijk heeft ze!

Na de oorlog stond het grote, betonnen blok voor decennia lang leeg. In een periode van drie jaar, van 2014 tot en met 2017, is de oorspronkelijke bunker herbouwd en gerenoveerd tot een unieke locatie vlakbij het stadscentrum van Hamburg. De bouwstijl is een statement van zichzelf.

Ultieme bachelor pad

Van The Bunker van vroeger is niks meer te zien en is het omgetoverd in een prachtige, minimalistische ruimte met marmeren accenten. De slaapkamer maakt gebruik van grote, glazen deuren wat zich voor moet doen als ingang. Er zijn elegante, moderne meubels met een knipoog naar de jaren zestig ingezet, om het een strakke touch te geven. Ondanks dat je niks meer ziet van de vroegere bunker, is er nog gebruik gemaakt van de handgemaakte, betonnen frames. Op die manier is het stukje van vroeger nog aanwezig.

Door zijn open, grote ramen aan weerszijde van het appartement, laat het genoeg daglicht binnen. De bunker laat op die manier ook een mooi uitzicht zien over het stadsgedeelte van Hamburg.

Der (oder das?) Bunker hoeft niet alleen voor lange verblijven gehuurd te worden. Je kan het appartement namelijk ook boeken als showroom of vergadering locatie.

Al met al is Thee Bunker uit Hamburg uitgerust in alle details en biedt de hoogste standaard op het gebied van interieurs en meubilair. Je zult je hier gerust thuis voelen vanaf het moment dat je binnen stapt. Hieronder een rondleiding voor jou gepresenteerd.

  

 

Total
14
Share