De ultieme tips voor een stijlvolle badkamer

Vroeger zagen wij de badkamer alleen als een praktische plek. Tandenpoetsen, scheren, douchen en daar is het wel een beetje mee gezegd. Maar die tijden van één witte spiegel en een aangekalkte douche? Die zijn al lang en breed voorbij.

Badkamer eist meer tijd, en dus ook stijl

Tegenwoordig kunnen zelfs de mannen namelijk niet meer ontkomen aan termen als skin- en healthcare. Of aan technologische snufjes als een sunshower of een smart spiegel. Nee joh, ook wij moeten met de moderne tijden meegaan. Daarom is het helemaal niet erg als jij iets langer in de badkamer staat, maar daarom is het des te belangrijker dat je badkamer een verlengstuk wordt van de esthetiek van het huis. Die versleten badkamertegels op je muur? Daar gaan we wat aan doen, amigo. Wij brengen je dé inspiratie voor een stijlvolle badkamer.

Spa-geïnspireerde badkamer

Als we dan toch meer tijd moeten doorbrengen in de badkamer, pak dan eens helemaal uit met een spa-geïnspireerde badkamer. Daarmee bedoelen we niet dat je direct een sauna en een Turks stoombad in je badkamer moet plaatsen, maar als je het toch kwijt kan, waarom niet? Wat we er wél mee bedoelen is dat je voor een rustgevende en ontspannende ruimte gaat. Dat kan heel gemakkelijk met natuurlijke materialen zoals hout en steen waarmee je een warme en uitnodigende sfeer creëert. Een groot bad in het midden, zachte handdoeken aan de zijkant met zachte verlichting erbij en je badkamer is om door een ringetje te halen.

Moderne minimalistische badkamer

Klinkt zo’n spa-geïnspireerde badkamer nog net een stapje te ver? Dan hebben we een mooie oplossing voor je joh, no worries. Zo lang je badkamer maar schoon, opgeruimd en strak is ingericht heb je al een stijlvolle badkamer. Een neutraal kleurenpaletje doet wonderen, en zeker als je dat combineert met een zwevende wastafel, strakke inbouwverlichting en een glazen douche zonder frame. Elke dame zal zich hier in de ochtend willen klaarmaken, winst voor jou dus.

Vintage badkamer

Goed, we zitten wel heel de tijd te lullen over moderne badkamers, maar een badkamer kan met een vintage-look ook héél stijlvol zijn. Het voegt charme en karakter toe aan je huis. Wie zegt daar nou “nee” tegen? Voor een vintage badkamer ga je eerst op zoek naar antieke stukken zoals een bad met een blauwvoet, een wastafel op voet of een sierlijke spiegel. Mix en match dan patronen textiel met metallic afwerkingen zoals zilver en voilà: je vintage badkamer is in tiptop shape.

Kleur, kleur en nog eens kleur

Voor de mannen onder ons die niet bang zijn voor kleur, kan een badkamer met felle kleuren een statement zijn. Kies dan een heldere en gedurfde kleur zoals groenblauw, roze of geel. Dat toont persoonlijkheid, en dat kan iedereen waarderen. Als dat is gefixt kan je overwegen een accentmuur te schilderen of kleurrijke tegels toe te voegen om zo een centraal punt te creëren. Hou om dat voor elkaar te krijgen de rest van de ruimte neutraal om te voorkomen dat je badkamer vormen van Alice in Wonderland aanneemt.

Boerderijstijl is nooit verkeerd

Een boer blijft een boer, maar voor een badkamer in boerderijstijl hoef je niet van het platteland te komen. Een ruimte in boerderijstijl is namelijk rustiek en brengt charme. Het enige dat je nodig hebt zijn natuurlijke materialen zoals hout, steen en eventueel baksteen voor een gezellige sfeer. Een vrijstaand bad is hier ideaal, met een houten badmeubel ernaast en misschien nog een vintage stuk erbij om het helemaal af te maken.

Nog wat kleine tips

We hebben dus nu verschillende stijlen doorgenomen om je badkamer een verlengstuk van jezelf te maken, maar er blijven altijd nog wat kleine tips over.

  • Groen moet je doen: kamerplanten zijn een upgrade voor je interieur, waar het dan ook is. Zelfs in de badkamer is een mooie plant nooit een verkeerd idee.
  • Dubbele wastafels: het lijkt altijd alsof je vriendin hoe dan ook op hetzelfde moment haar tanden moet poetsen, met een dubbele wastafel los je dat zo op.
  • Koper en messing: een kraan van koper en messing is altijd een goed idee vinden wij.
  • Designradiator: laten we die crème-kleurige radiatoren met richels in 2022 laten, dankjewel.

LEES OOK
Inspiratieguide voor de grandpa core-stijl
Ontwerpers die de verstofte schoenenkast van je opa als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe sneakers en een overvloed aan cardigans op straat. Grandpa core is in volle motie.…
MANIFY Gift Guide: Father’s Day
Ja, ja. De dag waarop je jouw ouweheer in het zonnetje gaat zetten, komt er weer aan. En dan hebben we het natuurlijk over Vaderdag. Wat heeft-ie…