Van taboe naar werkelijkheid: persoonlijke verzorging is de real deal geworden

CREDITS: Foto: Unsplash

Jarenlang is de badkamer voor mannen onbekend terrein geweest. Oké, op zijn tijd sprongen we onder de douche en poetsten we de tanden, maar that’s it. Tegenwoordig is dat natuurlijk niet meer voor te stellen. Sterker nog: er zijn genoeg mannen die hun vrouw overtreffen wat betreft het gebruik van de badkamer. Eerst stond er heel simpel een 2-in-1 shampoo, een scheermesje en een tandenborstel op het productenplankje van de man. Tegenwoordig lijkt dat plankje gevuld te zijn met het volledige assortiment van de Rituals. Persoonlijke verzorging is alsmaar belangrijker geworden, en dat drukken we dan nog heel zacht uit.

Jouw persoonlijke verzorging naar de next level brengen

We kunnen nu wel een lulverhaal ophangen dat mannen een stuk bewuster zijn geworden van onze hygiëne, maar dat is bullshit. De échte reden? Chicks love it. Of wil jij ons wijsmaken dat je voor je plezier samen met je dame een maskertje op je kop smeert? (Oké, eens in de zoveel tijd kan dat stiekem best leuk zijn.) Dames houden van een man die zichzelf verzorgt, er fris bijloopt en een strak getrimde baard heeft. And we love ladies. Daarom hebben wij hier dé tips om jouw personal care game naar de next level te brengen.

 

verzorging
Foto: Unsplash – Safia Sakhil

Minder shampoo voor gezonder haar

Een toename in verzorging is nooit een slecht idee, behalve als het om je haar gaat. Hier kan het juist een heel goed idee zijn om te minderen. Telkens wanneer je je haar wast, stimuleer je de zogeheten talgklieren in je hoofdhuid om nog meer olie aan te maken. Het is dus heel handig om de gewoonte van bijna dagelijks je haren wassen af te leren. Dit kan je heel geleidelijk doen, en je zal merken dat je haar steeds toleranter wordt. Want: less is more. Vet hé?

De prins met het witte gebit

Eén van de eerste dingen waar een vrouw naar kijkt voordat je ze stevig aan de tand voelt: je gebit. Een set goed onderhouden tanden wordt echt flink onderschat bij de verzorging. Om het even duidelijk te maken: uit onderzoek van Prodent bleek dat 46% van de dames een date met een man met gele tanden niet als optie ziet. Daarnaast is een stinkende mond afknapper nummer één bij vrouwen.

Het schrapen van je tong en het goed poetsen en flossen van je gebit is dus een enorme aanrader. Plus: kosten voor de tandarts en mondhygiënist worden niet gedekt door je zorgverzekering. Dan ben je in een keer wel scherp, hè?

verzorging, Van taboe naar werkelijkheid: persoonlijke verzorging is de real deal geworden
Foto: Keira Burton

Minder zweten met deo

Goed, iedereen zweet. Maar de één doet dat net wat meer dan de ander. Voor de personen wiens oksels op de Niagara Falls lijken tijdens een sollicitatiegesprek is het dan ook een aanrader om anti-transparante deo te gebruiken. Deze deo bedekt namelijk je zweetklieren, waardoor de hoeveelheid zweet dat kan ruiken op de huid aanzienlijk vermindert.

Zachte handjes for the win bij je verzorging

Aan de hand van deze tip heb je de personal care game helemaal uitgespeeld. Het goed onderhouden van je handen met een speciale crème wordt net als het gebit onderschat. De handen worden namelijk het meest gebruikt van heel ons lichaam, waardoor ze het zwaar te verduren hebben. De handen drogen door alle materialen waarmee het in contact komt sneller uit, en daarnaast zijn ze gevoeliger voor pigmentvlekken. Een goed verzorgd lichaam gaat dus hand-in-hand met zachte klauwen.

verzorging, Van taboe naar werkelijkheid: persoonlijke verzorging is de real deal geworden
Foto: Unsplash – Mika Korhonen
LEES OOK