Een badkamer inrichten als moderne man doe je zo

CREDITS: Ksenia Chernaya

Een goed begin is het halve werk. Als moderne man wil je jouw dag goed starten. En waar ga je als eerste naartoe nadat je wakker bent geworden? Juist, je gaat naar de badkamer. Eerlijk is eerlijk: een badkamer moet ook zéker praktisch zijn, maar de dag stijlvol beginnen is extra lekker. Het inrichten van mooie badkamers hoeft niet moeilijk te zijn. De tijd dat je ’s ochtends tegen één spiegel, witte (verkleurde) tegeltjes en een oude douche aankijkt is voorbij.

Wij geven je een flinke dosis inspiratie: zo richt je als moderne man een badkamer in.

Mooie badkamers: zo start jij jouw dag als een baas

Overlapping in kleuren

Neutrale kleuren zijn een goede basis voor je badkamer. Doordat je – waarschijnlijk – weinig daglicht hebt in je badkamer, kun je door neutrale kleuren jouw bathroom ruimtelijker laten lijken. Lichte kleuren kun je ook toevoegen door de juiste verlichting. Zo kun je bijvoorbeeld extra licht toevoegen onder je badkuip of aan de wand, wat de badkamer meteen een moderne uitstraling geeft.

Top, neutrale kleuren zijn een mooi startpunt. Alleen zijn donkere kleuren toch nét wat stijlvoller. Dus; combineren! Een overlapping in kleuren is the key tot mooie badkamers. Daardoor is het niet zo saai als een badkamer met alleen maar neutrale kleuren, én ben je niet constant aan het schoonmaken. Donkere kleuren worden namelijk snel vies. Ideaal dus.

Mooie badkamers
Foto: Cameron Smith

Less is more

Deze term komt eigenlijk uit de kunstwereld. Maar ook in je badkamer kun je deze regel toepassen. Een badkamer is vaak geen enorme ruimte en oogt daardoor heel snel rommelig. Zorg er dus voor dat je alles achter een deurtje kunt proppen of dat je zo veel mogelijk uit het zicht houdt. Een rommelig begin van de dag is a-relaxed.

Go green, ook in de badkamer

Kamerplanten zijn een upgrade voor je interieur. Dat zie je terug in elke kamer van het huis. Dus waarom niet in de badkamer? Je hebt altijd water naast je, waardoor het makkelijker is om een plant in leven te houden. Daarnaast voeg je kleur toe aan je badkamer. De neutrale en donkere kleuren zijn de basis, een mooie aanvulling daarop is de kleur groen.

Mooie badkamers
Foto: Shawn Ang

Mooie badkamers hebben iets extra’s

Kijk, een badkamer heeft in grote lijnen in ieder huishouden dezelfde attributen. Een douche, een wc, een wastafel enz. Als moderne man kun je daar iets extra’s aan toevoegen. Gewoon om het allemaal net even wat toffer te maken, waardoor je ’s ochtends vrolijker de deur uitstapt. Deze extraatjes tillen jouw badkamer naar een hoger niveau:

  • Vrijstaand bad. Een douche is bij de meeste badkamers prioriteit één, maar als je de ruimte hebt is een vrijstaand bad de meest stijlvolle optie van allemaal.
  • Koper en messing. Een kraan van koper en messing geeft jouw badkamer iets extra’s. Het geeft een veel warmere feeling dan koude zilveren materialen.
  • Designradiator. Ouderwetse, crème-kleurige radiatoren met richels zijn geen blikvanger. Ook radiatoren worden tegenwoordig in stijl gemaakt. Daar dien je gebruik van te maken.
  • Een dubbele wastafel. Stijlvol én geen ruzie meer met je vriendin. Say no more!

Inspiratie is key. Er gaat niets boven even inspiratie opdoen door te scrollen door een toffe fotoserie van mooie badkamers. Dus bij deze; get inspired!

Foto’s: R ARCHITECTUREАндрей Постовой, Lisa Moyneur, Haley Truong,Rumman Amin,Arno Smit, Aaron Huber, Ksenia Chernaya, Jared Rice,Jonathan Borba, Taryn Elliot