Breng de zomeravonden door in de Soak Hot Tub

De temperaturen lopen op en de avonden worden langer, het is de perfecte tijd om ’s avonds buiten nog even heerlijk te relaxen in een jacuzzi of een warm bad. Een aangename gadget voor zo’n avond is de Soak Hot Tub, met natuurlijk water dat verwarmd wordt door een houtkachel. Het idee achter Soak is dat je de helende kracht van water kunt ervaren. Je zult dan wel eerst wat stappen moeten doorlopen, voordat je kunt genieten van dat welverdiende bad.

Aluminium houtkachel en hot tub in één

Soak is geïnspireerd op een authentiek Japanse ‘Ofuro bad’. Bij het ontwerpen van Soak is er rekening gehouden dat het bad ruimte moet bieden aan twee personen, dit scheelt namelijk in de hoeveelheid water waar het bad mee gevuld moet worden. Het is niet uniek dat een hot tub warm gestookt wordt door een houtkachel, maar het bad moest minimalistisch ogen en gemaakt zijn van materialen met een hoogwaardige kwaliteit. Zo is de behuizing van aluminium gemaakt en het zitvlak in het bad van houten planken, wat toch een comfortabel gevoel moet geven.

Een jacuzzi is misschien wel makkelijk in gebruik maar die zit vol chemicaliën om het schoon te houden, wat de helende werking van water niet bevorderd. Daarbij komt ook nog eens kijken dat je een jacuzzi het hele jaar door warm moet blijven stoken voor die paar keer dat je er in gaat. Niet dat deze hot tub het leven heel veel makkelijker maakt. Je moet eerst de Soak vullen, hout hakken, vuur stoken en tot slot een paar uur wachten totdat het water op de juiste temperatuur is. Maar als het dan eindelijk zo ver is, kun je er des te meer van genieten. Soak is in Canada en de Verenigde Staten te koop voor $4450 (USD).

Ben je een bikkel en geniet je toch liever van een ijsbad? Overweeg dan de tips uit het exclusieve interview met Wim Hof/the Iceman.