Word kasteelheer en eigenaar van dit optrekje voor €50,-!

Je hebt misschien al iets meegekregen over de huidige crisis in Frankrijk. Het land loopt achter de feiten aan als het gaat om historische monumenten beheren. Een groot deel van dit Franse stukje geschiedenis is in de problemen vanwege instortingsgevaar. Denk aan de Notre Damme die in verval raakt en langzaam aan het afbrokkelen is.

Maar nog beter: denk aan dit kasteel, waar je nu al voor een prikkie eigenaar van kan worden! Er is een nieuw initiatief opgestart waardoor je voor €50 eigenaar kan worden van een stukje French history..Trek je poeplap en word een kasteelheer!

“Er zijn tussen de dertig- en veertigduizend kastelen in Frankrijk, waarvan er zo’n zeshonderd op instorten staan.”

Kasteelheer van Franse historie

Er is echter wel een klein addertje onder het gras in deze kasteeltuinen aanwezig. De meeste kastelen zijn namelijk flink in verval en kunnen dan ook een ruïne genoemd worden. Zo’n bouwval is natuurlijk niet bewoonbaar. Gelukkig zijn de Fransen nogal gehecht aan hun geschiedenis en monumenten. De crowd funding actie is dan ook een groot succes en La Mothe-Chandeniers heeft al meer dan 7.000 eigenaren. Jup, dat wordt een gezellige eigenaarsvergadering!

Het streefbedrag is vijf ton, dus ze zijn er nog niet. Daarnaast heeft het zin om ook andere historische panden in de gaten te houden. Er zijn dik 600 kastelen die op instorten staan. Dat is een gigantisch aantal gebouwen dat waarschijnlijk op de zelfde manier ‘gered’ moet worden. En het leukste van mede-eigenaar worden is natuurlijk een klein deel zeggenschap krijgen over het kasteel. Maar om het aantrekkelijker voor investeerders te maken zit er meer voor je in. De investeerders krijgen een culturele ervaring terug voor hun donatie. Dus adopteer je een kasteel? Verwacht uitnodigen voor diners in het kasteel of een overnachting. Dan kun je jezelf echt even een Castle Lord voelen en dat kunnen niet veel mensen zeggen.

Kasteelheer Kasteelheer

Total
1
Share