Zo kom je als vrijgezel deze barre tijden door

CREDITS: Unsplash | Humphrey Muleba

Na 21:00 uur Netflix uitspelen doe jij alleen, niet met een partner. Klinkt sad, is het niet. Ook als vrijgezel kun je deze tijd makkelijk doorstaan. Er zijn genoeg activiteiten te bedenken die je eigenlijk veel beter in je eentje kan doen. Geen gezeur, geen afleiding en geen mensen die een oordeel over je vellen. Het is tijd om er het beste uit te halen: zo kom je het quarantaine tijdperk door als vrijgezel.

Wat te doen als vrijgezel in quarantaine

Om je hierbij een handje te helpen hebben wij wat inspiratie voor jou op een rijtje gezet die je alleen kunt doen. Jij bent nu degene die gelijk dirty minded gaat denken, maar wij hebben het gewoon over hele fatsoenlijk activiteiten. We zijn netjes opgevoed gentleman.

Potje gamen… zonder de mannen

Een avondje gamen is niets nieuws. Toch voelt het anders aan als je er alleen voor gaat zitten. Natuurlijk kan je nog wel online met je vrienden chatten, maar het kan toch eenzaam voelen. Vooral wanneer je maten wél met hun partner samen zijn. Dan blijf jij als vrijgezel in quarantaine over.

De gouden tip van ons: trek allerlei oude games uit de kast en start helemaal opnieuw. We hebben het hier over klassiekers zoals een potje Tekken 5 op de Playstation 2, SSX 3 op de Xbox of een rondje Mario Kart op de GameCube.

vrijgezel quarantaine
Foto: Glenn Carstens-Peters

Swipe it till you make it

Online daten brengt zo zijn voordelen mee in deze tijd. Je kan eindeloos blijven swipen en chatten zonder daadwerkelijk een date in te plannen. Ongestoord de hele dag van alles uitproberen en de raarste openingszinnen eruit gooien. Het is nu de tijd om jouw kwaliteiten te gaan ontdekken. Misschien is die casanova in jou toch nog niet helemaal overleden.

FaceTime je suf

Ooh man, wat missen we onze collega’s. We missen het uit de hand gelopen bedrijfsuitje, we missen de flauwe grappen op dinsdagochtend en we missen de teambuilding activiteiten waar niemand zin in had. We missen het…

Nu hebben we daar meer zin in dan ooit tevoren. Je kan er toch nog het beste van maken. Via FaceTime is er meer mogelijk dan je denkt. Bingo, Yahtzee, 30 seconds of Who’s The Man?, alles is mogelijk. In dit artikel leggen we je haarfijn uit hoe je spelletjes via FaceTime speelt.

Smart casual of toch liever streetwear?

Een eigen stijl creëren is niet altijd even makkelijk. Het kost tijd en dat is kostbaar. Vandaar dat nu het moment is om je eigen stijl te ontdekken. Laat jezelf inspireren op Insta of zoek de beste looks op via Pinterest. It’s time to change. Tenminste als je nog niet tevreden bent met je stijl. Begin met kleine aanpassingen en wees vooral niet bang voor de mening van anderen. Ontdek wat er in de modewereld speelt en zoek op wat bij jou past.

vrijgezel quarantaine
Foto: Malcolm garret

Een belletje op zijn tijd

Zoek weer contact met vrienden of familieleden die je lang niet gesproken hebt. Dit geeft je een goed gevoel en, als de ander ook tijd heeft, je kan er leuke gesprekken op na houden. Die ene maat waarmee je vroeger in het voetbalteam zat of je tante die een half uurtje verder woont. Want die dertig minuten rijden is toch te ver gebleken als je het druk hebt.

Ga voor die ultieme bucketlist

Een bucketlist uitwerken is zoiets wat we allemaal willen doen, maar we nooit de tijd voor nemen. Nu heb je geen smoesjes meer. Pak een notitieboekje erbij en ga er eens goed voor zitten. Een bucketlist kan je maken over dingen die je nog wil doen, maar denk ook na over andere lijstjes. Zoals dingen die je nog wil kopen, de landen die je nog wil bezoeken of eten wat je nog zeker een keer wil proeven.

vrijgezel quarantaine, Zo kom je als vrijgezel deze barre tijden door
Foto: Devin Edwards

Back in time

Pak alles erbij wat nostalgische gevoelens bij jezelf naar bovenhaalt en go back in time. Niets is te gek: pak oude foto’s erbij of check de filmklassiekers die je hebt liggen. Normaal gesproken heb je hier geen tijd voor, maar nu wel. Het brengt een positieve sfeer met zich mee, want vroeger was alles beter.

Fit worden

Don’t leave your house is geen vrijbrief om op je luie reet te gaan zitten. Ook thuis kun je fit worden – of blijven – door work-outs te doen. Daar heb jij de sportschool niet voor nodig. Het hoeft niet alleen bij opdrukken en sit-ups te blijven. Je kan thuis easy een aantal verschillende sporten uitproberen met behulp van fitness apps. Gebruik je tijd dus nuttig: zie het als een kans om te beginnen met sporten.

Op verschillende websites is er de mogelijkheid om thuis te sporten met je eigen online fitnesscoach. Wil je alles op eigen houtje doen en de fitnesstips via YouTube-filmpjes volgen?

Overal schijt aan…

Elke dag ga jij maar weer braaf je to-do lijstje af. Tientallen verplichtingen en afspraken staan er op je te wachten, maar eerlijk gezegd heb je helemaal nergens zin in. Plan eens een dag in voor jezelf en heb gewoon overal schijt aan. Niet douchen, geen volledige outfit aan, geen boodschappen doen en je gaat het huis ook niet opruimen. Een hele dag alleen maar doen waar je echt zin in hebt. En in deze tijd kan je er misschien zelfs wel een week van maken.

Challenge accepted

De laatste jaren zien we steeds vaker verschillende challenges op internet verschijnen. Wedeen dat jij er pas aan eentje hebt meegedaan? Het is nu tijd om daar verandering in aan te brengen. Een aantal challenges waar jij je de komende weken mee bezig kan houden zijn:

  • De 30 Day Minimalism Game: op dag 1 gooi je één ding weg, op dag 2 twee dingen, op dag 3 drie dingen en zo 30 dagen lang. Hierbij ruim je niet alleen je huis op, maar kijk je ook nog eens naar welke spullen je echt nodig hebt;
  • Vegan challenge: probeer 30 dagen lang op je voeding te letten door vegan te eten. Online zijn er allerlei recepten te vinden waarmee jij de keuken in kan duiken;
  • Read challenge: 52 boeken in een jaar lezen, dus elke week eentje is de oorspronkelijke challenge. Nu begrijpen wij dat dit misschien wat veel is. Maar probeer minstens één boek per twee weken te lezen. Hier word je slimmer van en doe je eens wat anders.
vrijgezel quarantaine, Zo kom je als vrijgezel deze barre tijden door
Foto: Joel Muniz

De nieuwe Spotify-king

Elk feest krijgt wel een moment dat iemand roept: ‘next!’ Een vervelend moment voor de host. Gebruik de tijd dat je in quarantaine zit optimaal door voor uiteenlopende feesten een lijst aan te maken op Spotify. Met een druk op de knop neem je de muziek over op het feest en ben jij de hero voor de rest van de avond.

Mocht je dus onverhoopt in quarantaine worden geplaatst: maak er het beste van! Dat willen we je meegeven. Er is genoeg te doen, stilzitten is te voor de hand liggend.

Get smarter: zelfontplooiing

Besteed tijd aan zelfontplooiing. Het is niet voor niets de bovenste laag in de piramide van Maslow. Bekijk bijvoorbeeld veel tutorials op YouTube of luister podcasts waar je slimmer van wordt. Laten we een voorbeeld geven: je bent bezig met fotografie, maar je kan jezelf nog verbeteren in photoshop. Dan is deze tijd ideaal om jezelf daarin te verdiepen en langere tutorials te bekijken. Voor elk vakgebied en op verschillende niveaus kun je voor jou relevante onderwerpen opzoeken.

Check ook: 20 luisterrijke podcasts: een remedie tegen thuiszitten

Beste podcasts
Foto: Austin Distel