Minimalistisch poolhouse met een knipoog naar het verleden

CREDITS: Justin Alexander

Als we lezen dat hedendaagse architectuur wordt gecombineerd met een werk uit het verleden, openen wij onze ogen. Want dat is precies wat er is gebeurd bij dit kunstwerk in Australië. Een gelijkvloers huisje dat stamt uit 1910 wordt door een zwembad verbonden aan een organisch poolhouse van twee verdiepingen hoog. We kennen allemaal wel iemand die hardop roept: “Vroeger was alles beter”. Zijn we aan het de ene kant mee eens, want toen was alles nog origineel. Aan de andere kant, zijn we fan van een minimalistisch design en willen we de kansen die nu te pakken zijn niet mislopen. Wat ons betreft is dit poolhouse van Luigi Rosselli en Carl Rutherfoord de ultieme combi.

Poolhouse

Terwijl het oude gelijkvloerse huisje aan de voorkant gerealiseerd is met oude bouwtechnieken, is aan de achterzijde te zien wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is. De nieuwste technologieën zoals geautomatiseerde glaspanelen maken een zeer leefbare, comfortabele leefomgeving. De eerste verdieping is vrijdragend en overdekt daarom het buitenterras van de woning. Reken er maar op dat hier tot in de late uurtjes borrels worden gedronken.

Interieur

Dat het interieur ook nog on point is, hadden we wel verwacht. Het strakke design van het poolhouse wordt doorgevoerd aan de binnenkant. Er is veel gewerkt met strakke lijnen, minimalistische afwerkingen en er wordt gebruik gemaakt van de lichtinval. Jezelf verplaatsen van het oude naar het nieuwe deel is alles behalve een ramp. De trap is gebouwd in een ovale vorm en blijft in de sfeer van het interieur: minimalistisch.

Badkamer en keuken

Na een dagje genieten in de pool of rond vertoeven in een mooi gebied in Australië wil je jezelf weer fris maken voor een avondje weg. Dan is het geen straf om dat in de badkamer te doen. Die is namelijk afgewerkt met bronzen accenten en handgemaakte Europese onderdelen. De keuken is licht van kleur, heeft veel open ruimtes en is gebouwd in de stijl van het gehele kunstwerk. Op die manier wordt er een totaal beeld gecreëerd, zelfs met de combinatie jong en oud.

Nou, genoeg gekletst. Geniet van de foto’s en laat jezelf inspireren door dit piece of art.

Total
1
Share