Onmisbare items voor een urban modern interieur

CREDITS: Unsplash | Justin Schüler

Een interieurstijl die is overgevlogen uit de grote metropolen: een urban modern interieur. Deze stijl stamt af van de grote lofts en de kleine appartementen uit de grote steden. De signalen die ze oppikken uit de drukte wordt op een subtiele wijze toegepast in het interieur. Het wordt gekenmerkt door een mix van verschillende, bijna tegengestelde interieurstijlen: minimalistische meubels worden bijgestaan door vintage eye-catchers en extravagante kunst. Deze items zijn onmisbaar voor een urban modern interieur.

Onmisbare items voor een urban modern interieur

De stijl urban modern geeft jou het échte New York-gevoel, hierbij kun je denken aan zwart staal en hout dat mag leven. Leidingen en de constructie van je huis of appartement mag zichtbaar zijn dit is het industriële kenmerk van je stekkie. Ondanks dat de industriële kenmerken zichtbaar zijn, is het gevoel van jouw interieur zacht en comfy. Dit creëer je de juiste meubels en accessoires te gebruiken, de volgende items zijn daarin onmisbaar.

Grote meubels die simpel van vorm zijn

Een grote hoekbank, twee big ass fauteuils of een never out of style Eames Lounge Chair. Dit zijn de meubels die jouw interieur stedelijk maken doordat ze groot zijn maar een simpele vorm hebben. Grote meubels stralen rust uit en geven je de kans om te ontspannen na een drukke dag op het werk en reizen tussendoor. Voeg minimalisme toe aan de meubels door gebruik te maken van accessoires.

modern interieur, Onmisbare items voor een urban modern interieur
Foto: Nastuh Abootalebi

Extravagante kunst

Het is de mix van stijlen dat urban modern zo uniek maakt. Waar we industriële elementen terugzien met het gebruik van grote, simpele meubels combineer je dat met kunst. Extravagante kunst om precies te zijn. Dit stuk springt eruit en kan een weerspiegeling zijn van je persoonlijkheid. Hang jouw favoriete piece of art aan de muur of plaats het staand op een van je sidetables.

https://www.instagram.com/p/B8BmjDfHizH/

Planten

Hier kun je er nooit genoeg van hebben, of je laat het wel heel erg de spuitgaten uit lopen. Met planten kun je op makkelijke manier je interieur een upgrade geven. De groene kleur die je toevoegt aan het interieur geeft een botanische look, waardoor het zichzelf in de mix van stijlen wringt. Een essentieel onderdeel van een urban modern interieur.

modern interieur
Foto: Tu Tu

Vintage invloeden

Spoor tweedehandswinkels af, ga kijken op websites waar je de inhoud van een garage kan leegkopen of bezoek je oma weer eens; vintage items maken jouw interieur helemaal af. De warme stijl die je hiermee creëert krijg je nergens met geen enkel ander accessoire of kunstwerk.

modern interieur, Onmisbare items voor een urban modern interieur
Foto: Seth Doyle
LEES OOK
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…