Omgebouwde kerk is brute woning geworden

CREDITS: Funda

Voor de heilige boontjes onder ons: deze kerk in De Kempen, Brabant, is omgebouwd tot een brute woning. De kerk zelf is gebouwd in 1889 maar heeft in 2016 een flinke metamorfose ondergaan. Het exterieur hebben de architecten in tact gelaten, terwijl ze de binnenkant hebben omgetoverd tot een modern woonhuis. Een kerk dat een buitenzwembad, jacuzzi en een sauna heeft… ineens is het geen straf meer om op zondag in het huis van God te vertoeven!

Kerk omgebouwd tot brute woning

Er is geniaal gebruik gemaakt van de hoogte die de kerk tot zijn beschikking heeft. Terwijl je op de bank hangt, kijk je zo tegen de nok van het dak in plaats van naar je favoriete serie. Hoewel de kerk al dik een goede eeuw mee gaat, merk daar binnen niks van. Het huis straat aan de binnenkant volledige luxe uit, vooral door de zwevende trap die je tegenkomt als je binnen loopt. Zonder dat er afbreuk wordt gedaan aan het oude interieur, de originele glas-in-lood ramen zijn bijvoorbeeld nog steeds in gebruik.

Foto: funda

Kloktoren

De originele kloktoren is nog steeds in gebruik. De kloktoren bevindt zich aan de voorzijde van de kerk en is makkelijk te bereiken. Via een trap bereik je het koor en het balkon. Vanaf daar heb je uitzicht over heel de kerk. Het koor is ingericht als jouw persoonlijke sportschool, dus die sixpack blijft ook in de kerk behouden. En de klok is nog steeds in gebruikt, dus het nostalgische gevoel zal niet snel verdwijnen.

Je zal het niet snel geloven, dat een kerk volledig is omgebouwd tot een luxe woning. Totdat je de foto’s ziet, want deze beelden spreken voor zich. Mocht je serieuze interesse hebben, dan is dit je kans. De vraagprijs is gedaald naar zo’n €1.000.000.

 

Total
4
Share