Een kijkje in het luxe kantoor van NONG Studio in Shanghai

NONG Studio is een architectenbureau, gevestigd in Milaan en Shanghai. Onlangs hebben ze een nieuw kantoor gevestigd in Shanghai, wat de perfecte balans tussen speelsheid, moderniteit en geschiedenis weergeeft. In het midden staat een gouden boekenkast en verder is alles van glas en roestvrij staal. Overwerken in dit kantoor lijkt ons niet eens zo erg…

NONG Studio

NONG Studio is opgericht in 2015, door Chasing Wang en medeoprichters uit Milaan en Shanghai. Het is een design studio gevestigd in Shanghai, maar er is ook een kantoor in Milaan. NONG Studio is internationaal actief en biedt architecturale renovaties, verschillende ontwerpen voor bedrijven en winkels, luxe accomodaties en grafische ontwerpen. De diversiteit van het team is de kracht van het team. Omdat ze internationaal actief zijn en multicultureel samenwerken, komen de mooiste en meest bizarre ontwerpen tot stand.

De naam NONG Studio is afgeleid van het Chinees, waar nong ‘doen, creëren en presteren terwijl je plezier hebt betekent. Het weerspiegelt het doel van NONG Studio, namelijk gepassioneerd zijn en vanuit alle puurheid dingen ontwerpen.

Dit is ook te zien in het geweldige kantoor dat gevestigd is in Shanghai. Naast de oudste rivier in Shanghai, de Suzhou-rivier, staan enkele industriële oude gebouwen. Deze gebouwen hebben de welvaart en de achteruitgang van de economie mogen meemaken. Eén van die gebouwen is een oude graanschuur, gebouwd in 1908. Chasing Wang heeft met respect voor de geschiedenis het gebouw gerenoveerd en omgetoverd tot het kantoor van NONG Studio.

Interieur

Het eerste wat je ziet als je het kantoor betreedt is eigenlijk niets. De eerste ruimte is compleet verduisterd om een gevoel van afstand te creëren tussen de buitenwereld en het kantoor. Wanneer de elektrische schuifdeur opengaat wordt de gast verwelkomd in een lichte en open kantoorruimte.

Naast de honderd jaar oude houten vloer heeft Wang gewerkt met moderne materialen zoals koper, glas, metaal en roestvrij staal. Dit zorgt voor een mooi contrast tussen geschiedenis en moderniteit.

Het kantoor is niet ingericht op privacy of efficiëntie niveau, wat bij de meeste kantoren wel zo is. In plaats daarvan is er gefocust op interactiviteit. In het midden van het kantoor is één groot werkgebied te vinden wat omringd is door materiaalruimte, publieksruimte, een vergaderzaal en een gouden boekenkast.

Gouden boekenkast

De gouden boekenkast is de eyecatcher van het kantoor. Het is gebaseerd op een oud Chinees gezegde: “In boeken, kan men huizen van goud vinden.” De boekenkast is namelijk volledig van goud en bevat tientallen boeken. Het zijn boeken die Wang inspireert uit meer dan 50 landen, over kunst, design, antiek, moderne werken en speelgoed.

NONG Studio Office

Het kantoor moet volgens Wang niet aanvoelen als een te serieus kantoor. Hij noemt het een “gouden huis, waar dromen en verhalen rondzweven.” Hij wil met dit kantoor de architecten inspireren om nieuwe, speelse ontwerpen te maken die voorzichtig spelen met geschiedenis en moderniteit. Bij architectuur draait het om het overgeven van een emotie, niet om nastreven van een perfect product. Volgens ons is dat aardig gelukt in de NONG Studio Office.

Total
1
Share