Deze minimalistische conceptvilla is perfect om even tot rust te komen

CREDITS: Amey Kandalgaonkar

We zijn altijd aan het zoeken naar toffe ideeën en concepten. Daarom presenteren we vandaag dit pareltje! Een enorme minimalistische conceptvilla in een net zo enorme steen. Een architect uit Shanghai heeft haar creativiteit de vrije loop gegeven en is met dit concepthuis op de proppen gekomen. Gevalletje van zien om te geloven, kunnen we wel stellen!

Minimalistische conceptvilla

Een architect uit Shanghai heeft iets heel tofs bedacht! Een minimalistische villa, gebouwd in een enorme rots. Amey Kandalgaonkar heeft het ontwerp gebaseerd op een eeuwen oude stad genaamd Madain Saleh. Deze stad staat onder andere op de werelderfgoed lijst van UNESCO staat. Madain Saleh is een stad die in de oudheid werd bewoond door Arabische stammen. Doordat deze stad zo oud is, is het een indrukwekkende plek midden in de woestijn!

Door de complexiteit van de vormen van de rots, moest er gebruik worden gemaakt van simpele strakke vormen. Alleen op deze manier kon er een visuele balans bereikt worden. En laten we eerlijk zijn, als er gekke vormen in het huis zouden voorkomen zou onze hersenpan ontploffen.

We weten niet hoe deze minimalistische conceptvilla er van binnen uit moet gaan zien. Er is alleen getekend met oog op de buitenkant. Wat we wel kunnen zien is dat er in ieder geval een zwembad staat om even lekker af te koelen.

Minimalistische conceptvilla

Ameyzing architect

Het ‘House Inside a Rock’ concept, is onderdeel van een indrukwekkende Instagram pagina. Na deze minimalistische conceptvilla heeft Amey Kandalgaonkar heeft niet stilgezeten. Ze heeft een  indrukwekkend portfolio van toffe concepten gemaakt. Een bezoekje aan deze Instagram pagina is dan ook zeker de moeite waard!

Check het toffe concepthuis hieronder!

 

 

LEES OOK
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…