Voor op kantoor: props te koop uit Mad Men

CREDITS: Mad Men

Dit is er eentje voor de fans: er is een immense ‘Mad Men-veiling‘ online gegaan en je kunt nog een aantal dagen bieden op de spullen. Het is inmiddels zo’n drie jaar geleden dat de grote finale van de Amerikaanse hit serie te zien was. Maar de serie is nog steeds mateloos populair, en terecht. Niet alleen het ijzersterke verhaal van de serie, maar ook de bekroonde kostuum- en decorontwerpen zijn tot in de puntjes uitgewerkt. En deze props zijn nu te bemachtigen, want ScreenBid lanceerde vorige week de veiling.

Props uit Mad Men te koop

Mad Men speelt zich af in de jaren ’60 en de stijl uit die tijd weet de serie naadloos over te brengen op je beeldscherm. Als je deze serie fanatiek hebt bekeken, dan zul je ongetwijfeld geïnspireerd zijn door het decor. De veiling heeft meer dan 200 stukken uit de serie te koop staan die jou de kans geven om deze stijl in jou huis te integreren. Voortaan betreed je jou kantoor of huis dus als Don Draper. Bruut.

Het absolute hoogtepunt van de veiling is Don Draper’s 1964 Chrysler Imperial. Dit was de wagen van Draper in seizoen vier, en hij is nog absolute topvorm. De Chrysler is volledig origineel, met uitzondering van een repaint en een nieuwe vloerbedekking. Het huidige bod op dit prachtbeest staat op $37.500.

Meubels

Centraal staan de meubels die zijn gebruikt tijdens de serie. Zo kun jij je kantoor upgraden met de kantoorzetel van Peggy Olson of met een houten bureau uit de serie. Als je dan toch met je kantoor een nieuwe weg in wil slaan, dan doe je dat geïnspireerd op een serie die bol staat van ondernemen.

De mannen die het niet kennen, go watch it. Deze serie draait om een creatief directeur van een reclamebureau, Don Draper. In de serie verkoopt hij veel campagnes en slogans aan bedrijven voor enorme bedragen. Don tekent vaak buiten de lijntjes en krijgt dingen voor elkaar die jezelf niet kunt bedenken. Daarnaast staat in de serie centraal dat er de hele dag wordt gedronken, sigaretten worden gerookt en eigenlijk iedereen vreemd gaat.

Foto: Mad Men
Total
1
Share