Dit wil je: luxe loft in de Pijp, Amsterdam

CREDITS: Ewout Huibers | i29 interior architects

Dit voormalige huurappartement in de Pijp is door de lokale interieurarchitecten van i29 interior architects getransformeerd tot een lichte, ruime loft. Het oorspronkelijke appartement had veel kleine kamers en er kwam weinig daglicht binnen. Het hoofddoel van de make-over was het maximaal gebruik maken van natuurlijk daglicht om de woning op die manier ruimer te doen laten ogen. Voor het interieur zijn eenvoudige materialen en kleuren gebruikt zoals grote eiken wandpanelen, wit gestuukte wanden, donkerblauwe meubelstukken en lichtgrijze synthetische vloeren.

Van huur appartement naar luxe loft

Mooie TV wandmeubels zorgen ervoor dat de woonkamer, keuken en eetkamer één worden. Zo vind je in het wandmeubel een opbergruimte, een televisiekast en een op maat gemaakte keuken. Die laatste kan verborgen worden achter twee grote schuifpanelen. Op die manier ziet het de loft er nog ruimtelijker, strakker en georganiseerder uit. Het zwarte kookeiland en grote hoge tafel met barkrukken in het midden verdeelt de ruimte. Zowel het zwarte kookeiland als de zwarte en donkerblauwe meubelstukken zijn in contrast met de lichte ruimte.

Op de bovenste verdieping van het loft zijn twee slaapkamers en een badkamer. Deze zijn allebei helemaal wit afgewerkt, op de ruwe eikenhouten vloer na. Het badkamermeubel in de badkamer bestaat uit een bad, gootsteen en opbergkast. Dit badkamermeubel is speciaal voor de loft ontworpen en past goed bij de rest van de ruimte en de woning.

Foto’s: Ewout Huibers | i29 interior architects

Total
0
Share