Dit loft in Den Bosch is geinspireerd op New York

In Den Bosch – onze thuisbasis – staat een huis. Niet zomaar een huis, maar een loft. Niet zomaar een loft, maar een loft in New Yorkse stijl. Het is in ieder geval loft-achtig. Het is een oud kantoorpand van een goede 20 meter diep. Daar kun je genoeg inspiratie in kwijt. Dat dachten de huidige bewoners ook van het loft in Den Bosch.

loft in Den Bosch 1

Loft in Den Bosch

Zij lieten zich inspireren door the Big Apple, waar ze helemaal gek op zijn en nog steeds genoeg komen. Dan neem je toch een stukje mee naar Nederland? Het huis is tot stand gekomen in samenwerking met EVA architecten. De uitdaging lag vooral in het ruimtelijk maken van de 200 vierkante meter grote ruimte. Meestal krijgen zij de vraag om zes slaapkamers in een woning van 120 vierkante meter te stoppen. Bij het loft in Den Bosch is het dus andersom, een ruimte van 200m2 en de bewoners wilden maar één slaapkamer. Voordeel als je geen kinderen hebt, dan hou je nog eens geld over. Ach het houdt het leven van de architect spannend. Zo kwamen ze met het idee om een houten kubus, van eikenfineer, middenin de woning te plaatsen.

loft in Den Bosch 2

loft in Den Bosch 4

Op z’n New Yorks

Het vroegere kantoorpand bestond uit een voorgevel met een raamopening en in de achtergevel een dubbele deur met wat glas. Dat hield in dat de woning vrij donker was en daarom is de tweede vedieping ‘open’ gemaakt om meer licht te krijgen. De bewoners wilden dat hun liefde voor New York terug zou komen in het ontwerp. Zij kozen daarom voor een industriële trap. Daarnaast werden een aantal muren gemetseld alsof ze 50 jaar oud zijn. Dit alles met de combinatie van zwarte balken, een open ruimte en een betonnen vloer bracht de New Yorkse stijl helemaal terug naar het loft in Den Bosch.

gallery-1480942133-loft-10

loft in Den Bosch 12

1480941789-loft-64-kop

Foto’s: Sebastian van Damme

Total
11
Share