Living trends 2017

Interieurtrends 2017

Terracotta

Een frisse nieuwkomer in 2017 is absoluut terracotta. De terracotta geeft warmte en zullen de witte en koele kleuren vervangen die op dit moment erg populair zijn in de woonmode. In tegenstelling tot de jaren ’80 wordt terracotta in 2017 niet gebruikt als randtegel, maar zullen met de natuurlijke matte finish worden gebruikt in zowel badkamermuren, openhaarden, keukenvloeren en zelfs in tuinen.

Kurk

Heren, kurk vindt je niet alleen in flessen wijn of champagne. Kurk is al een tijdje aan een opmars bezig maar gaat in 2017 een échte comeback maken. Het is niet alleen een stijlvol materiaal dat warmte en textuur aan ruimtes toevoegt, maar is ook ideaal voor het absorberen van geluid in onze toenemende open plan huizen. Kurk kan worden gebruikt als tafelblad, stoelen, of behang je hele muur ermee, wat kan jou het schelen?

Foto: Petra Bindel

Escapism

Deze trend heeft misschien wat meer uitleg nodig dan de voorgaande. Huizen zullen in 2017 steeds meer plekjes en kamers krijgen om jezelf even terug te trekken. Nu er overdag steeds meer tijd wordt doorgebracht achter een computer of smartphone, zullen mensen steeds meer behoefte hebben aan een plek om tot rust te komen en te ontsnappen aan deze afleidingen, vandaar de term escapisme. Uiteraard zullen de loungemeubels hier ook een grote rol spelen. Dit gaat goed gepaard met de opkomende populariteit van jaren ’30 huizen, waar de indeling vaak bestaat uit meerdere kleine kamers.

Donkergroen

Terwijl we gedag zeggen tegen ‘navy- en midnight blue’, worden in 2017 donkere tinten groen de kleur om in je interieur op te nemen. Denk niet alleen aan dingen als behang en meubels, maar ook aan planten. Dit straalt warmte uit en haalt de natuur binnen no-time in huis. Niet vergeten regelmatig water te geven!

Foto: Lily Bunn Interiours

Juweel tonen

Hoewel roze- en blauwtinten momenteel de boventoon voeren, zullen ze spoedig worden vervangen door juweeltinten, geïnspireerd op metalen, sterren en het universum. Nu klinkt dit inderdaad wat zweverig maar transparante stoffen, zijden stof en opaalkleuren zullen een ruimte lichter maken en de interesse wekken.

Gestoffeerd hoofdeinde

Bedden zullen in 2017 drastisch veranderen. Bedden met een gestoffeerd hoofdeinde, ofwel boxsprings, zullen de strijd winnen met frames, die momenteel domineren. De bedden zijn al enige tijd een hit in luxe hotels en populair onder celebrities, maar in 2017 zullen we massaal het hoofd(einde) verliezen door deze trend. Of je nu kiest voor een klassiek model met neutrale kleuren, of een pluchen hoofdeinde, het is een simpele manier om je slaapkamer nét wat extra’s te geven. Bring in the ladies.

Foto: Heatherly Design

Total
1
Share