Interior trends voor 2023

Donkere ochtend- en avonduren, kletsnatte dakpannen en fietsers die bijna op de grond vallen door de wind. Al die depressieve onzin buiten zorgt ervoor dat we ons bijna 24/7 in huis bevinden, maar goed, ook dat wordt snel saai. De hortensia’s voor de kozijnen komen namelijk ondertussen je strot uit en zelfs de manier waarop het bestek in je keukenla ligt is een storend element van de dag.

Tijd voor een interieurupgrade, amigo. Wij gaan je helpen zodat je – in ieder geval tot de lente – weer als tevreden koning door je paleisje heen loopt.

Dit zijn dé trends die jouw interieur kunnen gebruiken

Trends komen en gaan, maar tips voor de binnenkant van je stekkie blijven altijd wel een paar seizoenen staan. Na het lezen van dit artikel kan jij er dus weer de komende periode tegenaan. Met deze interieur tips is het trouwens wel handig om een woonverzekering af te sluiten, want iedereen zal binnen willen stormen om jouw interieurskills te kopiëren.  Dit zijn dé trends die jouw interieur kunnen gebruiken.

The 70’s in volle glorie

Turn the disco up, want the 70’s is he-le-maal terug in 2023. Details met chroom erin verwerkt zijn echte eyecatchers en bovendien hebben ze een vrolijke uitstraling. Retro items zorgen daarnaast voor een unieke sfeer in het huis en zijnood nog eens duurzaam. Last but not least is dit ook ideaal om van je dinertje met vrienden snel een feestje te maken. Een absolute win-win-winsituatie om je huis tot 70’s discoclub te transformeren dus.

Handgemaakt is de way to go

We geven je niet alleen interieurtips, maar ook nog eens nieuwe activiteiten om de winterperiode door te komen: handgeblazen vazen en zelfgebreide kleden zijn namelijk helemaal hot anno 2023. Toegegeven, je hebt er wel wat ervaring voor nodig voordat je iets kan maken wat toonbaar is voor de gasten die over de vloer komen. Het leuke aan handgemaakte meubels en accessoires in je huis, is dat je overal een persoonlijk verhaal bij krijgt en je woonkamer bovendien authenticiteit uitstraalt.

Minimalisme is achterhaald, maximalisme is hot

Vorig jaar werd er nog overal gezegd dat minimalisme dé manier was om je huis een stijlvolle inrichting te geven. Er kan veel veranderen binnen een jaartje tijd, want anno 2023 is maximalisme juist the way to go. Stylisten geven aan dat diverse kleuren in huis juist een mooi geheel maken, en dat muurschilderingen en andere behangprints alleen maar aangemoedigd worden. Voor de rest is het belangrijk dat er binnen je huis veel vrolijke kleurcombinaties gemaakt worden om deze look helemaal af te maken.

Eén met de natuur in je huis

Ahja, anno 2023 moeten we meer en meer op de natuur letten. Bomen knuffelen en kroelen in het gras. We love it. Ahem. Afijn, je kan ook gewoon in je eigen huis één met de natuur worden. Met zogeheten aardetinten in huis zorg je namelijk voor een hele verfijnde en natuurlijke look. Kleuren als terracotta, beige en oker werken perfect in combinatie met fellere kleuren voor een levendig interieur.

Rond en organische vormen in huis halen

Oké, oké. We bekennen: deze trend bestaat al wel een tijdje, maar toch, in 2023 gaat het alleen maar door met de ronde en organische vormen in huis. Volgens diverse stylisten is het zo dat deze vormen zorgen voor een veilig gevoel in huis, en dat we door alle commotie in de wereld alleen maar meer blijven zoeken. Ronde vloerkleden, ronde banken en natuurlijke tinten mogen hierbij niet ontbreken voor de complete organische look.

Metaverse in huis

Aan de ene kant worden we weer steeds meer één met de natuur, maar anderzijds gaan we vernieuwing natuurlijk niet tegen. En bij die ontwikkelingen mogen we de Metaverse niet vergeten, ook niet in huis. Verlichting. Dat is het woord dat deze trend samenvat. Met neon-lampen, felle kleuren en veel spiegels in je huis creëer je al snel een hyperfuturistische look in je huis.

Groen moet je doen

De laatste jaren zijn we meer dan ooit met ons eigen welzijn bezig. En terecht, je mag er zijn hé. Logisch dus ook dat we de laatste jaren steeds meer planten in ons huis hebben: planten geven namelijk op verschillende manieren allerlei positieve effecten, zo ook op je interieur. Voor 2023 lijkt de ‘groene slaapkamer’ de slaapkamer van het jaar te worden. Een groen uiterlijk in je slaapkamer zorgt voor een rustgevende natuurlijke uitstraling en, je weet wat ze zeggen: “Groen moet je doen.” Succes in de slaapkamer is dus guaranteed.