Knocki verandert ieder huis in een smart home

Technologie begint steeds meer de overhand te krijgen en zo volgen de laatste technische innovaties en handige gadgets elkaar in een sneltreinvaart op. Dit jaar lijken de wearables dan eindelijk het grote publiek te bereiken. Maar ook steeds meer apparaten en meubelstukken worden voorzien van functies. Dit lijkt allemaal wel handig, maar tot op heden dien je wel alles weer aan te sturen met een speciale app of afstandsbediening. Daar lijkt nu verandering in te komen, want met dit apparaat verander je elk oppervlak in een afstandsbediening!

Knocki, assistent in het hele huis

Knocki is een compact, draadloos apparaat dat op ieder oppervlak bevestigd kan worden. Met speciale technologie detecteert Knocki tikken, kloppen en handgebaren op het oppervlak waar het op bevestigd is. Dit maakt het dus mogelijk om diverse apparatuur te bedienen door bijvoorbeeld op je muur, salontafel of kledingkast te kloppen. Door verschillende apparaten aan de Knocki app op je smartphone te koppelen, heb je als eigenaar de mogelijkheid om tot tien verschillende gebaren aan een oppervlak toe te wijzen. Zo zou je met twee tikken op de salontafel het licht in de kamer kunnen dimmen en met een andere combinatie stel je de temperatuur van je thermostaat in.

Smart home

Het apparaat is erg functioneel en past in ieder interieur omdat het ook mogelijk is om het aan de onderkant van een oppervlak te bevestigen. Knocki is zo ontwikkeld dat het de commando’s van andere tikken en stoten op het oppervlak kan onderscheiden. Maar voor wie is Knocki geschikt? Het is niet zo dat je in een smart home met allemaal technische gadgets hoeft te wonen om gebruik te maken voor Knocki. De enige vereisten zijn een WiFi verbinding en apparaten om deze handige gadget mee te koppelen. Denk aan verlichting, tv’s, radio’s maar misschien ook al wel je deurbel of koffiezetapparaat. De komende jaren zullen er in ieder geval steeds meer smart toepassingen op de markt worden gebracht dus ik denk dat dit wel een mooie zet is om je huis toekomstproof te maken.

Knocki is op dit moment erg succesvol op Kickstarter. Het project behaalde het streefbedrag al binnen één uur en het lijkt er op dat ze een financiering van meer dan een miljoen dollar binnen zullen halen. Naar verwachting komt Knocki in december 2016 uit. Één apparaat gaat $129,- kosten.

https://www.youtube.com/watch?v=FwotDSjQrc0

Total
0
Share