Interieurtips voor de koude dagen

Het interieur van je stekkie bepalen is lastiger dan ooit tevoren. In de zomerperiode zijn koude tinten helemaal hot – hoe ironisch dat ook klinkt – en in de winterperiode moet je opeens weer allemaal warme en donkere kleuren in huis hebben. Het is ook nooit goed hè.

Dit zijn dé interieur tips voor de koude dagen

Omdat het allemaal heel verwarrend kan zijn wat jij nou weer in huis moet hebben om een beetje indruk te maken op nieuwe gezichten, hebben wij dé interieurtips voor de koude dagen geformuleerd. Kleuren, stoelen, vazen, kussens, een fleecedeken en gordijnen: wij nemen alles met je door, zodat je na dit artikel helemaal gebakken zit voor de winterperiode.

Gezelligheid kent geen tijd

Oké, het is misschien wintertijd en gezellig buiten naar het park zit er even niet in. Maar goed, gezelligheid kent geen tijd. Je kan het binnen ook gewoon gezellig maken, en met warme kleuren kom je een heel eind. Koffiekleuren, aardetinten, houtkleuren, olijfgroen en goud. Warme kleuren als deze zorgen in de koude dagen voor een warm gevoel in huis en bovendien een knusse en gezellige sfeer. Combineer ze met beige, karamel en camel en je bent helemaal binnen. We zuigen deze kleuren natuurlijk niet zomaar uit onze duim trouwens, nee nee, we hebben weer eens een wetenschappelijk onderbouwd stukje voor jullie. Het blijkt namelijk dat we deze kleuren instinctief associëren met welzijn en geluk.

interieur, <strong>Interieurtips</strong> voor de koude dagen

Ideale tip om het warm te maken in huis

En dan doelen we er niet op dat je je huis in de fik zit. Goed, we willen wel een beetje die richting op, maar dan in mindere mate. Begin maar eerst eens met wat kaarsen in huis – klinkt misschien wat vrouwelijk, maar wat maakt dat anno 2023 nog uit. Om het helemaal goed te doen, kun je voor geurkaarsen gaan. Dan heb je niet alleen extra warmte in huis, maar ook nog eens een lekkere geur in de kamer hangen. Twee vliegen in een klap, lekker zeg.

Om de next step te maken kan je eens kijken naar een mooie houtkachel. Niets spreekt meer gezelligheid uit dan een tot de nok toe gevulde houtmand met een fikkende kachel op de achtergrond. Warme choco met slagroom in de hand, we zien het al helemaal voor ons.

Lagen, lagen en nog eens lagen

Door naar the room where the magic happens. Meer lagen over je bed zijn namelijk dé formule voor een knus aanzicht in je slaapkamer. Als je dit leest vanuit je bedje met witte lakens erop, dan is het voor jou al helemaal tijd om eens wat aan te passen in de slaapkamer. Ga eens voor een beetje kleur om te beginnen, dat maakt de kamer al een stukje warmer. De volgende stap is om weelderige stoffen zoals wol of fluweel in huis te halen, en verschillende dekens over elkaar te leggen. Combineer die lagen met complementaire kleuren, en voilà: the magic has happened. 

Kleden in je huis halen

Oké, we snappen dat je misschien tevreden bent met je ruime bank, je salontafel ervoor en je veel te grote flatscreen TV. Maar hé, ondertussen heb je hopelijk al wel door dat het altijd beter kan. Kies eens voor een lekker warm vloerkleed onder die bank – zorgt ten eerste voor warmte aan de pootjes, en bovendien zorgt het ook voor een minder kille uitstraling in je woonkamer. Een wollen tapijt is hier de way to go, warm en sfeervol. Zoals we het willen tijdens de koude dagen.

Belichting

Naast de kleuren en de lagen, is een van de belangrijkste onderdelen van het interieur tijdens de winter je licht(inval). Felle lampen in huis zorgen ervoor dat je ruimte meer op een ziekenhuisgang lijkt dan op een woonkamer. Kies daarom voor een gesloten lamp, het liefst staand. Op die manier krijg je zachtere lichten, deze zijn uitnodigend en daarom ideaal voor de koude tijd. Hopelijk heb jij nu ’t licht gezien en weet je hoe je door middel van lampen jouw interieur naar de next level kan brengen.

Interieur
Foto: Bigstock
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
De beste zwart-witfotografen (met foto’s)
Sinds ons gesprek in MANIFY Magazine #2 met vakman Christian van Duuren, vult onze tijdlijn op Instagram zich met klassieke zwart-witfoto’s. Wij zijn namelijk volledig om, amigo.…
Hoe de surfcultuur een modegolf werd
Surfcultuur is een van de enige culturen die tegenwoordig wordt uitgekotst door de eigen doelgroep, terwijl hij door alle anderen juist omarmd wordt. De evolutie van surfcultuur…