Waarom Val Thorens de creme de la creme van wintersport is

Als je niet in Val Tho bent geweest, ben je dan weleens op wintersport geweest? Dat is eigenlijk de hamvraag. Val Thorens is namelijk de créme de la créme van wintersportspots. En dat is een understatement.

Als je niet bij La Folie Douce bent geweest, ben je niet op een skipistefeest geweest. Als je niet hebt geboard in Les 3 Vallées, ben je niet in het grootste skigebied ter wereld geweest. Als je niet in mei(!) op witte poeder hebt gestaan, ben je geen mooi weer-skiër…. Je raadt het al: dit doe je dus juist wél allemaal in Val Thorens. Daarom ons statement: het witte dak van Europa laat je leven als wintersportkoning.

Val Thorens Ís wintersport, om deze 7 redenen

Het witte dak van Europa

Het witte dak van Europa. Dat is natuurlijk niet voor niets. Omdat het dorp op 2.300m hoogte ligt, is Val Tho het hoogst gelegen wintersportdorp van Europa. Dat betekent natuurlijk maar één ding: knettergoede sneeuw, 5/6 maanden lang – van 26 november tot en met 8 mei. Er is veel te zeggen over wintersport, maar als er íets belangrijk is, dan is het sneeuwzekerheid. Als je dan als dorp jezelf op de borst mag kloppen met de naam ‘het witte dak van Europa’, dan weet je het: Val Thorens ís wintersport.

Pisteparty’s

Oké, sneeuwzekerheid is dus überbelangrijk… Maar zéker op plek twee voor héél veel mensen in de categorie ‘belangrijk op wintersport’: het après-skiën. Het fenomeen dat van Val Thorens het dorp heeft gemaakt hoe we het nu kennen. En dat feesten begint al op de piste. Met aan de ene kant La Folie Douce en aan de andere kant de 360-bar. Bij deze jongens maakt de naam pisteparty plaats voor een festival op de berg (elke dag weer).

Serieuze die hards komen natuurlijk ook voor het clubben in de Franse bergen. Met meer dan 40 plekken waar je terechtkunt is het áltijd raak. Bijvoorbeeld in Le Malaysia waar de top van de top komt draaien, precies onder het hart van het skicentrum. Dat gegeven beaamt weer: Val Thorens ís wintersport.

On piste

Groot of klein, expert of beginner: Val Thorens biedt de mogelijkheid om áltijd te kunnen shinen op de piste. De 600 kilometer aan piste van Les 3 Vallées is zo goed verdeeld, dat iedereen hier zijn gang kan gaan. 17% van de pistes is namelijk groen, 39% blauw, 33% rood en 11% zwart. Het gebied is in een uitgestrekt dal tussen zes gletsjers, waardoor je lange routes kunt uitstippelen en de tocht van je leven kan maken. 

Dat doe je door bijvoorbeeld door naar de mythische Péclet-gletsjer te skiën of naar “het mooiste zicht op de Alpen’ vanaf Cime de Caron. Hier heb je een 360° uitzicht over meer dan 1000 bergtoppen van de Franse, Zwitserse en Italiaanse Alpen. Tja, dat ís wintersport in optima forma.

Off piste

Wintersport is niet alleen skiën en boarden. Het is véél, véél meer dan dat. Ja, het aprés-skiën is al in de mond gevallen, maar we hebben het over off-piste-actie. Een keer iets anders doen, van de gebaande af. Tuurlijk met je app tracken dat je vandaag weer de 92 km/h per uur hebt aangetikt is nice… Alleen soms wil je iets anders. En dan is het Franse dorp je beste maat.

In het wintersportwalhalla kun je namelijk off piste volledig losgaan. Elektrisch fatbiken, ijsklimmen, donuts maken op een ijscircuit, ijsduiken, paragliden, helikoptervliegen, ziplinen én ga zo maar door. Hier vind je álles wat je kan doen, serieus de lijst lijkt eindeloos. Dus: Val Tho ís wintersport – op alle fronten.

Gastronomie

Wintersport ís genieten op het allerhoogste niveau. Op alle niveaus. Overal. En door wol geverfde wintersporters weten: daar hoort goed eten en drinken bij. Nou, ook op dat gebied scoort Val Thorens ongekend hoog op de cijferlijst. Er zijn meer dan 60 restaurants in alle geuren, kleuren en smaken. Van goede vegagerechten in een hip jasje tot de klassieke Franse keuken, en van een goede skilunch op de piste tot een top notch kreeft als diner. Tja, dan valt ons nog maar één dingen te zeggen (alweer): Val Thorens ís wintersport.

Het nieuwe Le Board

Val Thorens vierde laatst alweer zijn 50e verjaardag, maar dat betekent niet dat het old school is. Sterker nog, ze hebben de verjaardag gevierd met 17.000 m2 aan innovatie. Het karakteristieke sportcentrum Le Board kreeg een nieuwe look, een upgrade van jewelste. In Le Board vind je zwembaden, welnessruimtes, een fun park gyms, sportvelden en nog véél meer. En dat met een adembenemend uitzicht biedt op het skigebied. Zo’s extra dimensie in een skigebied zorgt ervoor dat je kan zeggen: ons wintersportdorp ís wintersport.

Sfeerbeheer

Er heerst hier een sfeertje. Altijd. Er is altijd een chille vibe en de wintersportliefhebbers komen maar voor één ding: de tijd van hun leven. En dat merk je gewoon in het beste skigebied ter wereld (Val Thorens is al meermaals uitgeroepen tot). De skiliften sluiten naadloos op elkaar aan, het verhuren van gear wordt door experts gedaan en feesten worden georganiseerd door de crème de la crème van organisatoren. Die chille sfeer ís wintersport, en daarmee, nog één keer, ís Val Thorens wintersport.

En als jij dat nu ook vindt, check dan hier alles wat je nog meer moet weten over deze ultieme wintersport!

Total
0
Share