Nu even echt: hoe vaak moet je je bed verschonen?

CREDITS: Pexels | Andrew Neel

Er hangt een poetsschema bij je op de koelkast, stofzuigen lukt ook nog wel wekelijks en regelmatig pak je ook een doekje erbij om de kastjes schoon te maken. Maar je bed verschonen blijft nog een dingetje. Ondanks dat je weet dat het eigenlijk tijd is om alles te verschonen, laat je het er toch vaak opzitten. Wij hebben de antwoorden hoe vies het is en hoe vaak jij je bed moet verschonen.

Zo vaak moet jij je bed verschonen

Minimaal(!) één keer per week, dat is het antwoord wat je wilde horen. Met minimaal bedoelen we ook écht minimaal één keer, want een keertje extra verschonen is zeker geen overbodige luxe. Dit blijkt uit een studie van de New York University School of Medicine. Het onderzoek concludeert dat de hoeveelheid schimmels en bacteriën per nacht stijgt. Met minimaal één keer per week je bed verschonen kun je dit grotendeels tegengaan.

Het is een klusje waar niemand van houdt en zelfs volgens velen een two-man job is. Maar het is dus hard nodig om je dekbedovertrek te vervangen, je kussens uit het raam te hangen en de lakens te wassen.

Als succesvolle en hardwerkende man weet je als geen ander hoe belangrijk het is om genoeg slaap te pakken. Dit wil je doen in een goed en verzorgd bed. Als je ’s avonds naar bed gaat denk je: zolang het er schoon uitziet is het goed, toch? Nope, zeer zeker niet. Verschillende ‘viezigheden’ verzamelen zich maar al te graag in jouw bed. Eenderde van je leven spendeer je in jouw bed dus je gaat er maar voor zorgen dat het dan ook écht schoon is.

bed verschonen
Foto: Robin Spielmann

Vijf redenen zodat je meteen je bed wil verschonen

Je slaapt in je eigen zweet

Tijdens het slapen verliest iedereen zeker een halve liter vocht door te zweten. Sommige mensen verliezen zelfs twee liter per nacht. Dit zweet blijft allemaal in je bed liggen en de volgende nacht ga je er weer in slapen. Niet zo heel fris hé?

Elke nacht rol je door je eigen haar

Nog iets van het menselijk lichaam waar je iedere nacht iets van verliest: je haren. Elke nacht verlies je zeker een handjevol haren en dat doet je partner dus ook. Dat het fijn is om met de haren van je partner te spelen, wil niet zeggen dat je er ook daadwerkelijk doorheen wil rollen.

Favorite spot van bacteriën en schimmels

Dat je bed lekker warm is weten andere organismen ook. Het is namelijk een broeinest voor bacteriën en schimmels. Die kruipen maar al te graag bij jou tussen de lakens. En ik hoor je denken: hoezo zij dan weer wel en die dame die ik probeer te versieren niet?

Rode bultjes in je gezicht

Je vervuilde bed – en dan vooral je kussensloop – bevatten stofjes die ervoor zorgen dat je huid gaat irriteren. Die irritaties kunnen ervoor zorgen dat je rode bultjes kan krijgen in je gezicht. Een grote ergernis voor veel mannen onder ons en probeer dit te voorkomen door gewoon vaak genoeg je bed te verschonen.

Dode huidcellen en vetten

Een extra toplaag van dode huidcellen en vetten om op te liggen? Nee liever niet a.u.b. Het idee alleen al is enorm vies en het is nog echt waar ook. Als je niet vaak genoeg alles eraf haalt en in de wasmachine doet, slaap je tussen je eigen dode huidcellen en huidvetten. Niet zo hygiënisch dus.

Hopelijk heeft dit je ogen doen openen en ga ook jij aan de slag met het verschonen van je bed. En onthoud: minimaal één keer per week amigo’s.

bed verschonen, Nu even echt: hoe vaak moet je je bed verschonen?
Foto: Gus Tu Njana

[powerkit_alert type=”info” dismissible=”false” multiline=”false”] Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Smulders Textiel.
[/powerkit_alert]

LEES OOK
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…