Dit hangmat bad is het evenbeeld van ontspanning

Is het een hangmat? Is het een bad? Nee, het is een hangmat bad! Ofwel: the Hammock Bath. Dat ze hier niet eerder op gekomen zijn…

Hammock Bath

Het kunstwerk is een ontwerp van Splinterworks en daarbij handgemaakt in Engeland. Het jonge bedrijf is in 2009 gesticht door Miles Hartwell en Matt Withington. Hun ontwerpen zijn kenmerkend, doordat ze lijken op sculpturen die zowel inspirerend zijn als praktisch. De visie van het bedrijf is om de normale dingen van een dag een extra beleving te geven. Dat vergt natuurlijk veel tijd en creativiteit. Dat is de heren met dit ontwerp ook zeker gelukt. Ze spelen graag met wat ze zelf noemen ‘visuele trucjes’. Daarbij maken ze alleen gebruik van innovatieve materialen. Zo is er bij deze badkuip gebruik gemaakt van koolstofvezel. De essentie van het Hammock Bath was ontspanning naar een hoger niveau tillen. Dit doet Splinterworks door het gevoel van in een hangmat liggen tussen de bomen, te combineren met het heerlijk wegdromen in een warm bad. Alsof Geraldine Kemper en Kim Feenstra samensmelten tot een ultieme droomvrouw.

18ri762cf7vwejpg-2

Badeend

De vrouwelijke vormen heeft het hangmat bad in ieder geval wel. Daarnaast hangt de badkuip letterlijk boven de grond, waardoor het zal lijken of je zweeft. Het bad zal gevuld worden met een kraan die los van het bad staat. Vervolgens kun je het bad leeg laten lopen door de stop eruit te halen, waarna het water in een afvoer loopt die recht onder de hangmat ligt. Hoe groot je de ontspanning wil hebben staat vrij. Je kan kiezen tussen een lengte van 2.6 tot 3 meter. No worries, plek genoeg voor twee. Mag ook wel voor een prijs van omgerekend €31.800. Voor diezelfde prijs zou je ook 30.000 badeendjes in je huidig badje kunnen laten zwemmen.

b4f9f1_9d0fc666c27d4f1fa21263c942a3e6b4mv2-2 hangmat bad 4

Total
5
Share