Deze Griekse villa blendt perfect met de groene omgeving

Midden in een olijfgaard in Griekenland ligt deze bijzondere villa. Het huis valt op door het Y-vormige, groene dak dat perfect blend met het omliggende landschap. Het ietwat buitenaardse, strakke design maakt het stulpje een unieke eye-catcher in de weelderige omgeving.

Ypsilon House

De villa ligt in het zuiden van het Griekse schiereiland Peloponnesos en draagt de toepasselijke naam Ypsilon, wat de Griekse benaming is voor de letter Y. De woning kan worden opgedeeld in twee areas. Aan de ene kant liggen de gemeenschappelijke ruimtes als de keuken en woonkamer, die ook toegang bieden tot de drie binnenplaatsen. Het andere deel bestaat uit drie slaapkamers en twee badkamers.

Voor de bouw van het huis is voornamelijk gebruik gemaakt van lokaal verkregen materialen als beton, marmer en terrazzo. Hiermee hebben de designers een unieke, schelpvormige woning gecreëerd met een opvallend dak. Deze loopt aan drie kanten af tot aan de grond, waardoor de tuin als het ware doorloopt over het dak. Je kan er dus gewoon overheen lopen of op liggen om bijvoorbeeld de sterren te bewonderen of te zonnen. Nice!

ypsilon-house1

Lassa Architects

Ypsilon House is ontworpen door architecten Theo Sarantoglou Lalis en Dora Sweijd van architectenbureau Lassa Architects. Tijdens het ontwerpproces hebben zij constant rekening gehouden met de omgeving waarin het huis is komen te staan. Het huis is geplaatst op een heuvel middenin de verlaten olijfgaard zodat je kan genieten van een prachtig uitzicht. Zo kan je vanuit het huis uitkijken over de baai van Schiza en Sapientza en heb je aan de oostkant van de villa uitzicht op de bergen. Daarnaast is het dak van dit stulpje niet hoger dan de top van de bomen, zodat het geheel mooi mixt met de omgeving. Doe ons maar zo’n vakantiehuisje!

ypsilon-house4

ypsilon-house2

ypsilon-house7

ypsilon-house

Total
16
Share