De Monade Capsule is een minimalistisch kantoor met uitzicht

Ontsnappen aan de dagelijkse drukte van een stad wordt steeds moeilijker, vooral als je in de randstad woont. Je kunt je heel lastig afzonderen om even te focussen of resetten op een lange werkdag. Met de Monade Capsule wordt het ineens een stuk makkelijker. Zie het als een soort minimalistisch kantoor, hangend aan de rand van een flatgebouw… Geinig, maar absoluut niets voor mensen met hoogtevrees!

De Monade Capsule

Het is een tijd waarin iedereen maar al te graag het dak op zoekt. Daar zitten de hipste rooftop bars, clubs of restaurants. Hoe hoger het ligt, hoe luxer de look en feel de hotspot heeft. Het gezegde is niet voor niets on top of the world. Geen wonder dat de penthouses en grote kantoren allemaal op verdiepinkje 60+ liggen.

Helaas moeten al die CEO’s en hoge piefen even opschuiven. Er komt namelijk een capsule bovenop hun egotrip terecht. De Monade Capsule is namelijk een minimalistisch kantoor dat op de rand van elk dak kan. Je kunt letterlijk gaan werken on the edge. Een ontwikkeling die best wel past binnen de huidige situatie op de werkvloer. Het flexwerken zorgt elke keer voor een strijd om de beste werkplek. Of wat dacht je van alle drukke kantoren waar veel mensen op elkaar gepropt zitten. Het dak op ermee! En snel een beetje..

Monade CapsulePrivé uitzicht

Het bolwerk is zo ontworpen dat er in principe vijf mensen in terecht kunnen. Hoewel je waarschijnlijk bij lange na niet iedereen zo gek krijgt om in te stappen. Je hangt namelijk letterlijk op het randje van de afgrond, in een soort glazen bol.

Het is bedacht door de Nederlandse afstudeerder Alice Bleton. Op de Design Academy in Eindhoven werd het project gemaakt en wist het een plekje te krijgen op de Dutch Design Week. Daar was in oktober dan ook een model op schaal te zien. En we kunnen alleen maar zeggen dat het zeer indrukwekkend is. Het concept is dan ook absoluut realistisch en ziet er ook direct heel futuristisch uit. Dus wie weet zitten we in 2020 allemaal in onze eigen bubbel te werken op de rand van een flatgebouw. Durf jij het aan?

Monade Capsule

Monade Capsule

Monade Capsule

 

Monade Capsule

Total
52
Share