Airbnb Finds: off the grid-kamp in de Marokkaanse woestijn

Online meetings en online (net)werken is de gang van zaken tegenwoordig. Onze dagelijkse routine begint inmiddels al een ritueeltje te worden; vanaf de keukentafel klappen we de schermen van de laptops open, kop koffie met een bakkie kwark ernaast en klaar is Kees. Volledig strak in pak is passé. Een thuiswerkkloffie is goed genoeg, we doen alles toch online.

En dat begint een beetje door te slaan. Omdat 10 mei bekendstaat als nationale offline-dag, mogen die telefoons op standje uit. Momenteel kunnen we nog niet vluchten naar één of ander oord in Verweggistan, maar voor wanneer het allemaal wél weer kan, hebben wij de ideale escape in de Sahara gevonden.

Verblijf in een haima in de woestijn van Marokko

Aan de voet van de Erg Chebbi-duinen in de spectaculaire omgeving van Merzouga in Marokko, vind je dit exclusieve off the grid kamp. Dit is de plaats met de hoogste duinen in heel Marokko, sommige zijn hier zelfs 150 meter hoog. Een paar kilometer verderop, tegen de grens van Algerije aan, ligt de zogenoemde Zwarte Woestijn. Hier hangt een bijzondere charme, vooral met zonsopgang en zonsondergang.

woestijn, Airbnb Finds: off the grid-kamp in de Marokkaanse woestijn

Genieten on another level

Het Sunrise Sahara Camp is ontworpen voor reizigers die nieuwsgierig zijn naar de essentie van de woestijn, de cultuur van de nomadische familie en haar levensfilosofie daarachter. Het kamp bestaat uit vier haima’s, wat Arabisch is voor woningen. In totaal zijn er vier slaapkamers, met negen bedden en vier badkamers op het terrein.

Met twaalf vrienden verblijven in de desert, hoe dik is dat? Daarnaast is er een restaurant met lounge en zijn er een aantal gemeenschappelijke rustplaatsen, inclusief traditionele hangmatten. Klinkt als heerlijk vertoeven dus. Even helemaal offline, geen enorm toerisme en geen verkeer om je heen.

woestijn, Airbnb Finds: off the grid-kamp in de Marokkaanse woestijn

De Marokkaanse tintjes

Deze haima’s bieden je een unieke Marokkaanse ervaring. De woningen zijn namelijk volledig ingericht in Marokkaanse sferen. Van trendy tapijten tot aan sfeervolle lampionnen. En vanuit je bed heb je uitzicht op de ongerepte en eindeloos lange woestijn.

Om de full experience te beleven worden er ook exclusieve activiteiten georganiseerd, waarbij je in contact komt met het milieu, de mensen en de gewoonten. Ontdek bijvoorbeeld alle verschillende smaken thee tijdens een echte Marokkaanse theeceremonie.

Offline-dag of niet, dit wil je meemaken om de hectische periode van de afgelopen tijd af te sluiten. Voor nu nog even dromen, maar binnenkort verblijf je samen met twaalf vrienden voor €720 per nacht in deze unieke haima’s. Dat komt neer op €60 per persoon per nacht. Op de bucketlist dus!

Meer info

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
De hidden gems van Barbados
Tropische eilanden die ooit een plek van rust waren, zijn ondertussen gedegradeerd tot speeltuinen gevuld met een leger aan Instagram-influencers. Zodanig dat we vermoeden dat de Balinezen…