Airbnb Finds: volledig offline in deze steenhut naast de Grand Canyon

Deze week gooien we het over een andere boeg in onze rubriek Airbnb Finds. Dit keer geen luxe villa met een infinitypool of een paradijselijke oord, maar back to basic.

In deze accommodatie in Arizona overnacht je namelijk in een traditionele inheemse hut in the middle of nowhere. Je overnacht midden in de woestijn tussen wilde dieren, met zonsop- en ondergang en een verbluffend uitzicht op een spectaculaire sterrenhemel. Dit zal je nooit meer vergeten.

Airbnb Finds: Aardehuis aan de Little Colorado River

In dit unieke aardehuis kun je prima vertoeven in een adembenemend landschap. Het huisje staat aan de Little Colorado River en op steenworp afstand (30 min. rijden) vind je de Grand Canyon.

Na een bezoek aan de Grand Canyon, kom je ’thuis’, steek je de houtkachel aan en is het tijd om te genieten van de verbazingwekkende sterrenhemel. Van buren zul je geen last hebben, want die zitten zo’n 20 km verderop. De enige lokale buren zijn de coyotes, vossen, paarden, vee en vogels.

traditionele inheemse hut, Airbnb Finds: volledig offline in deze steenhut naast de Grand Canyon

Kamperen, maar dan net even anders

Deze Hogan biedt warmte in de winter en koelte in de zomer, en is voorzien van doordachte details. De accommodatie is eenvoudig, doch comfortabel. Er is veel aandacht besteed aan het voorzien in basiskampeerbehoeften. Je hebt brandhout voor de houtkachel en om mee te koken, zaklampen, kookgerei, schoonmaakartikelen, een aantal liters water, een wekker, een radio en een generator.

Deze accommodatie biedt dus alles voor de less is more-reiziger. De sterren, maan, stilte en woestijn geven je even het gevoel dat je je alleen op de wereld bevindt. Een once in a lifetime avontuur.

traditionele inheemse hut, Airbnb Finds: volledig offline in deze steenhut naast de Grand Canyon

Slapen in een tukje history 

Naast dat accommodatie Hogan zich bevindt in het Wilde Westen, schuilt er ook een indrukwekkende geschiedenis achter dit stulpje. In de Navajo-cultuur is een accommodatie als deze, een heilige ruimte.

Tijdens een overnachting in deze traditionele inheemse hut zul je dus een goed beeld krijgen van hoe vroegere inheemse families in dit gebied daadwerkelijk leefden. Krijg jij ook zo’n zin om op avontuur te gaan? Wij ook! Maar we zullen nog even moeten wachten… Op je bucketlist plaatsen kan altijd!

Meer info

LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…
De hidden gems van Barbados
Tropische eilanden die ooit een plek van rust waren, zijn ondertussen gedegradeerd tot speeltuinen gevuld met een leger aan Instagram-influencers. Zodanig dat we vermoeden dat de Balinezen…