Zelfverzekerd of arrogant: de grenzen bij het flirten

CREDITS: Screenshot Wolf of Wall Street | Paramount Pictures

Mannen krijgen altijd van vrouwen te horen dat flirten helemaal niet zo lastig is. Je hebt gewoon een praatje en wat confidence nodig. Oké, die vlotte babbel? Check. Maar heel eerlijk? Het zelfverzekerd flirten klinkt makkelijker dan dat het is. Zeker met een slokkie op kunnen opmerkingen er namelijk een stuk arroganter uit komen dan dat ze bedoeld zijn. Tja, daar zijn de dames dan weer minder fan van. Wij hebben daarom voor jou uitgezocht hoe je zelfverzekerd kan flirten, zonder té cocky over te komen.

De tips om zelfverzekerd, maar niet cocky te flirten

Check je houding

Een van de belangrijkste manieren waarop je zelfverzekerdheid uitstraalt: hou oogcontact en let op je houding bij het introduceren. Die kin mag best een beetje omhoog staan, en de schouders? Die mogen zeker wel een beetje naar achter. Just don’t over do it. Als die schouders iets te ver naar achter gaan lijk je vrij snel op een lid van The Crips. Dan loop je al gauw een blauwtje op. Als je lekker in gesprek bent met elkaar moet je die houding wel weer een keer droppen. Zo weet zij dat je gewoon zelfverzekerd bent, en niet arrogant.

Zelfverzekerd
Foto: Big Stock

Laat haar uitpraten

Sommige mensen denken dat het altijd uitspreken van je mening zelfverzekerdheid uitstraalt. De waarheid is dat dit gewoon cocky overkomt. Sterker nog: mensen die zelfverzekerd zijn blijken hele goede luisteraars te zijn. Als je zelfverzekerd bent, ben je namelijk real met jezelf en weet je dat je nog genoeg dingen kan leren van anderen. Dus: spreek, maar spreek niet ten koste van de dame. That’s confidence.

Loop niet met je succes te koop

Er zijn genoeg mannen die zichzelf té graag willen bewijzen tegenover een chick. Dan beginnen ze over wat ze allemaal wel niet hebben bereikt and so on. Weet je wat je daarmee bereikt? Een dame die binnen no-time naar haar vriendinnen vlucht. Het is goed om trots te zijn over je successen, maar het is weer minder om ermee te koop te lopen. Wanneer ze vraagt naar wat jij doet en wat je bezighoudt mag je echt wel een tipje van de sluier geven. Be proud. Maar, opnieuw: don’t over do it.

Daag haar uit

Vrouwen houden bij mannen best van een uitdaging. Daarom is het soms helemaal geen verkeerd idee om je een beetje ‘judgemental’ voor te doen. Hou het wel speels, ze moet niet het gevoel krijgen dat jij denkt té goed voor haar te zijn. Deze methode werkt in het begin echt goed, maar wanneer je de hele tijd op deze manier doorgaat zal de dame ook inzien: je bent gewoon een arrogante kwal. Daarom is het key om je een keer tijdens het gesprek kwetsbaar op te stellen. Zo ben je niet cocky, maar gewoon zelfverzekerd.

Zelfverzekerd, Zelfverzekerd of arrogant: de grenzen bij het flirten
Foto: Unsplash – Hendo Wang
LEES OOK
Catalaanse get-a-away met Elke Spa Hotel
De Costa Brava; Catalaans voor ‘ruige, wilde kust’. Maar dat is niet het enige wat-ie te bieden heeft. Denk aan authentieke kustplaatsjes, strand, ontspanning, activiteiten, cultuur en…