Kijkvoer: Hollywoodsterren aan het roer van oudste voetbalclub ter wereld

CREDITS: Screenshot Welcome to Wrexham - FX

Een eigen voetbalclub. Iedere man heeft hier weleens over gedroomd, toch?  Hollywoodsterren Ryan Reynolds en Rob McElhenney maken deze droom waar bij voetbalclub Wrexham FC. En je kunt hun reis volgen met de docuserie Welcome to Wrexham.

Wrexham FC

Reynolds en McElhenney legden vijf jaar geleden $2,5 miljoen neer om de eigenaren te worden van voetbalclub Wrexham FC. De club speelt in de 5e divisie van het Engels voetbal en is de oudste voetbalclub ter wereld. Welcome to Wrexham vertelt het geniale verhaal van het runnen van voetbalclub, waarbij de bekendheid van de mannen natuurlijk allesbepalend is.

Wrexham FC is geen geoliede machine met geïnjecteerde oliedollars. Nee, hier zijn de fans nog echte fans. Tien jaar geleden stond de club écht aan de afgrond, haalden de supporters in zeven uur tijd meer dan 120.000 pond op. Daardoor kon de club blijven bestaan.

Welcom to Wrexham, <strong>Kijkvoer:</strong> Hollywoodsterren aan het roer van oudste voetbalclub ter wereld
Foto: Screenshot Welcome to Wrexham – FX

Toenemende cijfers

Toen de twee sterren aan het roer kwamen, gingen de cijfers aan alle kanten omhoog. Qua financiën, maar ook op social media en op de ranglijst. Het eerste seizoen van de docuserie leverde alleen al $3 miljoen op: serieus geld voor de club. Ook op de social gaat het hard. Op Instagram heeft de club maar liefst 448.000 volgers en dat is een stuk meer dan een aantal Premier League-clubs. En toen Wrexham FC op TikTok verscheen behaalde de club al snel meer dan 400.000 volgers. Zo kom je goed onder de aandacht, natuurlijk.

Kijkvoer

De docuserie is al veel bekeken, maar verdient tóch nog even wat extra aandacht. Het is nog iets te veel onder de radar. Zo’n verhaal is natuurlijk voor velen voetballiefhebbers kijkvoer waar je tijd voor maakt. Van de eerste aankoop tot de eerste overwinning en van het hoofdkantoor tot pub talk met supporters. Het is allemaal te zien in de documentaire van Welcome to Wrexham.

Eind vorig jaar verscheen de laatste aflevering van het eerste seizoen, maar de kans is groot dat S2 er snel aankomt. Dat zou mooi zijn, want op het moment van schrijven staat de club tweede in de competitie. Wie weet wat dit seizoen nog brengt…