Zo support jouw vriendin je tijdens het gamen

CREDITS: Cottonbro | Pexels

In deze tijd zitten we veel binnen. De aangesloten gameconsole roept nog net niet je naam. Een potje Warzone loopt snel uit hand en voordat je het weet speel je heel de avond met de boys. De kans is groot dat je meisje daar niet altijd even blij mee is. Toch kan je vriendin jouw supporten tijdens het gamen. Of je kan zelfs samen met haar gamen.

Zo support jouw vriendin je tijdens het gamen

Je begrijpt hopelijk wel dat het niet altijd leuk is. Je vriendin kijkt de hele avond hoe jij andere spelers neerknalt of een controller molt tijdens FIFA. Ze zit maar te wachten totdat je klaar bent. Ze kan je natuurlijk ook supporteren tijdens je sessie. En dit is hoe.

Gamen vriendin
Foto: Glenn Carstens-Peters

1. Geven en nemen

Een relatie bestaat uit geven en nemen. In welk opzicht dan ook. Er zijn nou eenmaal interesses die je niet samen deelt. Je vriendin kan helemaal gek zijn van The Kardashians, terwijl jij liever een potje zit te gamen. Als je wil dat ze iets van interesse toont in jouw spel, zorg ervoor dat jij ook aandacht geeft aan haar interesse. Vraag simpele dingen, je zult zien dat ze spontaan happy wordt om er met je over te praten.

2. Deel een spel

Dat je vriendin het niet ziet zitten om een team te vormen op Call of Duty valt te begrijpen. Maar er is vast wel een spel dat je samen kunt doen. Al is het maar een potje Monopoly wat tegenwoordig ook online kan. Daarnaast vindt iedereen retro Mario-game leuk. Er is dus vast wel iets dat je samen met je meid kunt doen. Ennn: dat je meisje een keer wint is natuurlijk leuk, maar je moet je eer wel hoog houden.

Gamen vriendin
Foto: Erik Mclean

3.  Speel een boeiend verhaallijn

Games van tegenwoordig zien er bijna net zo realistic uit als een film. Het wordt nog leuker als het spel een goede verhaallijn heeft. Een voorbeeld hiervan is The Last of UsEen spel waar je vanaf het begin in de verhaallijn gezogen wordt. Je kan het spel alleen in je eentje besturen, maar je kan wel samen praten over wat je moet doen. Een man die praat met passie wordt beschouwd als aantrekkelijk.

4. Voor wat, hoort wat

Je vindt het vast lekker om een hapje te eten tijdens het gamen. Zelf iets maken is eigenlijk geen optie, want the boys kunnen natuurlijk niet wachten. Je meisje zal waarschijnlijk niet zomaar iets lekkers voor je maken. Daarom kun je een deal maken. Maakt zij iets lekker voor jou tijdens het gamen, zal jij iets terug moeten doen voor haar. Jij als man zorgt ervoor dat de bank is opgemaakt en je cooking skills zijn getraind. Als je vriendin in haar favoriete serie duikt, kun jij aan de bak.

Conclusie

Het kan dus wel. Je moet er alleen iets voor doen. Logisch, toch? Als je verwacht dat je meid uit het niets je games gaat aanbidden, dan zit je fout. Een lekker avondje met de boys én een vriendin die je hierbij support is dus mogelijk. De compensatie dient on point te zijn én je moet ‘m al gereed hebben.

Gamen vriendin
Foto: Sarah Pflug