Vragen die je stelt voorafgaand aan een relatie

CREDITS: Screenshot Wolf of Wall Street

Je hebt het weer voor elkaar hoor, een nieuwe vlam is aan de haak geslagen en na een tijdje scharrelen ben je klaar om de sprong naar een relatie te wagen. Maar voordat je dat doet, moet je eerst nog wat dingetjes te weten komen.

Deze vragen zorgen ervoor dat je elkaar écht leert kennen

Want ja, een relatie is niet zomaar iets. Het betekent serieuze commitment  naar elkaar toe en rekening houden met elkaar. Daarom is het goed om bepaalde dingen van tevoren te weten, zodat je issues in de relatie voorkomt. Wij hebben dan ook dé vragen geformuleerd die jij van tevoren moet stellen, om zo zeker te weten dat je echt de ware voor je hebt.

Relatie officieel - MANIFY
Foto:

Hoe ga je om met onenigheden?

Als de een liever een nachtje wilt slapen over een onenigheid, terwijl de ander een enorme schreeuwer is en het akkefietje direct opgelost wil hebben, dan is het misschien geen match made in heaven. Door het stellen van deze vraag kan je vroeg in de relatie al duidelijk maken dat conflicten gewoon op een volwassen rustige manier opgelost moeten worden.

Wat is je favoriete meme?

Klinkt heel saai, maar het is een hele goede manier om de smaak van humor van iemand te achterhalen. Daarnaast krijg je op deze manier te weten of je partner een beetje up-to-date is met alles wat er gebeurt op sociale media. Als het een meme van The Office is, dan willen we wel adviseren om je nieuwe relatie nog maar eens te heroverwegen.

Wat zijn je doelen op de lange termijn?

Een beetje inzicht in de aspiraties en doelen van je partner is nooit verkeerd. Op die manier kan je je partner eventueel steunen en motiveren om zijn/haar doelen te bereiken. Mocht je nou een heel ambitieus persoon zijn, en je partner heeft niet echt doelen voor de lange termijn, dan moet je ook nog eens even gaan denken over je keuzes.

Relatie officieel HEADER - MANIFY
Foto: Unsplash

Hoe sta je tegenover ananas op pizza?

Als je van ananas op pizza houdt, dan is het gewoon einde verhaal.

Wat zoek je het meest in een relatie?

Een vraag die essentieel is. Als je partner gewoon eens in de week wilt afspreken terwijl jij al zit te kijken om samen te wonen.. Tja.

Wat is jouw ideale date?

Door deze vraag te stellen weet je direct of ze houdt van romantiek, actie of een laid-back setting en weet je dus ook direct hoe je jouw date-avondjes moet inplannen. We hopen voor jou dat haar ideale date niet alleen bestaat uit Netflix & Chill, maar hé, als dat ook jouw ideale date is, dan is ze de ware.

vragen, Vragen die je stelt voorafgaand <strong>aan een relatie</strong>
Foto: Screenshot Focus

Hoe belangrijk is familie voor je?

Gewoon om zeker te weten dat ze geen daddy-issues heeft. Nee, even serieus: deze vraag zorgt ervoor dat je direct weet of je partner dezelfde waarden als jij deelt en welke prioriteiten hij/zij heeft.

Wil je kinderen?

Misschien een aardige bom om te droppen, maar wel een van de belangrijkste vragen die je kan stellen. Als de een geen kinderen wilt, en de ander heeft die droom wel, dan gaat dit vroeg of laat sowieso voor gezeik zorgen.

Als je de loterij zou winnen, hoe zou je die besteden?

Zodat jij een beetje weet waar je staat. En om erachter te komen of iemand materieel is ingesteld natuurlijk. Hecht jij daar helemaal geen waarde aan, dan is het goed om zoiets van tevoren te weten.

Wat is je droomreis?

Samen reizen is een geweldige ervaring. Des te belangrijker is het dus om een beetje met elkaar af te stemmen waar de honeymoon naartoe gaat.

vragen, Vragen die je stelt voorafgaand <strong>aan een relatie</strong>
Foto: Unsplash