In dit voetbalstadion komt de langste kartbaan van Londen

Een ‘match made in heaven’ bestaat eigenlijk niet. Althans, dat dachten we. Totdat Tottenham Hotspur en F1 elkaar vonden en besloten dat het tijd was om de voetbal– en racewereld dichterbij elkaar te brengen.

Spurs en F1 slaan handen ineen voor toekomst van racen

Je zou denken dat dit plan gesmeed is tijdens een fanatiek potje Rocket League. Afijn, misschien hebben ze daar ook de inspiratie vandaan, maar de echte reden voor de kartbaan is een officiële 15-jarige samenwerking tussen de Londense voetbalclub en de F1. Bij deze bijzondere samenwerking hoopt de F1 de opstap richting haar sport makkelijker willen maken.

Helaas niet op het veld…

Bovendien willen beide partijen een vernieuwende academie oprichten om zo de volgende generatie van top Formule 1-coureurs te vinden. Om dit te stimuleren wordt er dus een ware kartbaan onder de tribunes van het zuidelijke gedeelte in het gloednieuwe Tottenham Hotspur Stadion gebouwd. Dat betekent dus dat je, helaas, niet over het veld kan scheuren. Dat zou wat geweest zijn.

Kartbaan wordt langste van Londen

Dat je niet over het veld kan scheuren mag de pret zeker niet drukken. De kartbaan in het stadion wordt schijnbaar de langste indoor kartbaan van Londen en bovendien heeft de nationale kartbond van Engeland de baan goedgekeurd. Dat betekent dat er zelfs voor de nationale kampioenschappen geracet kan worden in het Tottenham Hotspur Stadion.

Ze moeten in Londen straks nog uitkijken dat hun sterspelers niet de overstap maken naar het racecircuit. Naast de kartbaan worden er diverse activiteiten georganiseerd op scholen om jongeren te inspireren om voor een baan te kiezen in de autowereld. De prijzen om een rondje rond te racen in het stadion zijn nog niet bekend, maar met de ambities om 300 miljoen pond per jaar binnen te slepen verwachten we dat ze allesbehalve cheap zijn.

Anyways, het initiatief is natuurlijk heel vet. Wij kijken in ieder geval uit naar het eindresultaat.