Zo ziet de toekomst van techniek eruit in 2045 volgens het pentagon

Hoe denk jij dat de toekomst eruit gaat zien? In Back to the future dachten ze vooral aan hoverboards en zelfstrikkende schoenen. Inmiddels zijn we al een heel stuk verder in de technologie. Volgens onderzoekers van het Amerikaanse Pentagon ziet de toekomst van techniek in 2045 er als volgt uit.

Go to the future

De toekomst van techniek zal in ieder geval niet perse roze kleurig zijn. Volgens de onderzoekers zal het in ieder geval een totaal andere wereld zijn. De voorspellingen zijn vooral gebaseerd op wat we al hebben en wat we tot nu toe weten. In 1958 lanceerde het geavanceerde techniek agentschap van het Pentagon, de grootste innovatie voor de militairen. Zoals robotica en het internet. Deze kwamen uiteindelijk ook ter beschikking voor consumenten. Een grote stap voor de mens, een grotere stap voor de mensheid. En nu heeft datzelfde bureau onderzocht wat 2045 gaat brengen. Voor zover ze het ons kunnen vertellen zal de toekomst vooral liggen in ons brein.

toekomst van techniek

De toekomst

Natuurlijk zullen robots een groot deel van ons leven over gaan nemen. Zelfs banen zullen niet gespaard blijven dankzij de toekomst van techniek. Zo vertelt men dat piloten een stuk luier kunnen worden. Een landing is nogal complex en vergt veel stappen. Na de woorden “klaar voor landing” zijn de piloten nog druk bezig met knoppen indrukken en communiceren. De toekomst vertelt ons dat diezelfde drie woorden een robot inschakelen die de stappen automatisch uitvoert. Denk aan de woorden ‘Hoi Siri’ en Siri schakelt in op jouw iPhone. Sterker nog, piloten kunnen vervangen worden door robots als het aan het Pentagon ligt. Over vliegen gesproken. Drones zijn misschien wel de grootste uitvinding van deze eeuw tot nu toe. Het leger gebruikt grotere versies voor vervoer of andere doeleindes. Deze drones kunnen in de toekomst misschien wel de nieuwe Uber gaan worden. Auto’s gaan zeker niet vergeten worden, maar worden allemaal zelf rijdend. Er is al een concept aan de gang over een vliegende auto.

Denk na wat je doet

Toch zal de meest innovatieve uitvinding zich in ons brein bevinden, letterlijk. Een neuroloog van het techniek agentschap, gelooft dat de mens tegen die tijd in staat is om met zijn brein dingen te besturen. Als uit een superhelden film kun je, je omgeving veranderen met het knipperen van je ogen. Simpele dingen zoals het verhogen van de verwarming of het zappen van de TV tot aan het communiceren met je vrienden, allemaal met signalen van je hersens. Klinkt onwerkelijk, maar het agentschap is hier op dit moment al met bezig. Ze hebben zelfs al succesvolle onderzoeken uitgevoerd met dit concept. Zoals het bewegen van een prothetische arm met het brein. Dit jaar nog hebben ze een test uitgevoerd met een verlamde man. Hij  heeft nergens meer gevoel in, maar dankzij chips in zijn brein had hij weer het gevoel alsof hij werd aangeraakt. Deze korte film sci-fi film laat een toekomst zien die daten een stuk makkelijker gaat maken. Met alle gevolgen van dien… Zal de toekomst van techniek echt zó zijn?