Dit zijn (en waren) de grootste playboys in de sportwereld

CREDITS: Bigstock

Talent, faam en geld. Zo maar eens drie zaken die vrouwen aantrekken. Alle vrouwen? Zeker niet. Veel vrouwen? Dat laten we even in het midden.

Feit is wel dat de sporters die we vandaag bespreken de vrouwen nog net niet van zich af moeten of moesten slaan. En al had het wél gemoeten, hadden ze het waarschijnlijk niet gedaan. We hebben het hier namelijk over de grootste playboys (en hun verhaal) die we kennen uit de sportwereld.

Talent, faam, geld én (véél) vrouwen

Van legends die véél te vroeg, maar op toepasselijke wijze, zijn overleden tot mannen die vandaag de dag nog steeds streken uithalen. De anekdotes van deze sportplayboys zijn om van te smullen:

George Best

Nog lang, lang voordat de gemiddelde Premier League-voetballer zich binnen een jaar al financieel onafhankelijk speelt, maakte een dribbelaar uit het Noord-Ierse Belfast furore in het eerste van Manchester United. Zijn toepasselijke naam: Best. George Best. Al snel werd hij gerekend tot een van de beste voetballers ter wereld. 

Hoewel de vijfde Beatle, zoals hij weleens genoemd werd, geen miljoenen bij elkaar speelde, vergaarde hij wél wereldwijde beroemdheid als sportheld. Zijn manieren om daarmee om te gaan waren op z’n zachtst gezegd bijzonder. Zo zij hij eens in een interview: ‘Ik heb 90% van mijn geld uitgegeven aan drank, vrouwen en snelle auto’s. De rest heb ik verbrast.’ Dat zijn nog eens uitspraken als je het ons vraagt.

Voetbalanalist en tevens oud-voetballer Hans Kraay Jr. lag in zijn beste jaren ook niet slecht bij de vrouwen als we zijn verhalen aan de tv-tafels mogen geloven. Hij voetbalde een tijd met George in de Verenigde Staten. Dat scheelde hem wel in de aandacht van vrouwen… ‘Alles dat op hakken liep, keek naar hem. Niemand keek naar ons, de rest van de spelers. Mijn vrouw zegt dat ze niet veel naar andere mannen kijkt. Maar zij vindt ook: George Best, dat is er wel een… En ik moet eerlijk zeggen: Als ik op mannen zou vallen, dan was ik op George gevallen.’

Hoewel het leven van George als wereldster in eerste instantie prachtig leek, sloeg het vooral een donkere kant op aan het einde en na zijn actieve carrière. Zijn liefde voor vrouwen liep namelijk parallel met die voor de drank: ‘In 1969 liet ik vrouwen en alcohol links liggen. Het waren de twintig vervelendste minuten van mijn leven’, zei hij ooit.’

Ik heb 90% van mijn geld uitgegeven aan drank, vrouwen en snelle auto’s. De rest heb ik verbrast

James Hunt

Zo ongeveer in dezelfde periode was er nog een Brit die er wel raad mee wist. Formule 1-coureur James Hunt won in 1975 zijn eerste GP op het circuit van Zandvoort en een jaar later won hij de wereldtitel. Maar James had een nog veel grotere hobby dan racen: vrouwen.

Een oude vriend vertelt in een biografie dat James in zijn leven seks had met wel 5.000 vrouwen. Terwijl hij zich voorbereidde op een belangrijke race in Tokio, nam hij volgens de legendes op één avond het bescheiden aantal van 33 vrouwen mee naar zijn hotelkamer. Uitputtend? Niet voor James. Hij won namelijk kort daarna zijn eerste en enige wereldtitel in Japan

Seks voor de wedstrijd was sowieso geen probleem voor de vliegensvlugge man. Die snelheid kwam namelijk nog weleens van pas, als hij vlak voor de wedstrijd nog een wip maakte met een van de dames rondom het circuit; iets wat in zijn geval niet ongewoon was. Hoe toepasselijk was het dan ook dat de snelheidsduivel “Sex, breakfast of champions” op zijn racepak genaaid had.

James trouwde meermaals, maar had net als George Best een moeilijke relatie met alcohol. Uiteindelijk leek hij zijn leven te beteren, maar ook deze topsporter was geen lang leven beschoren: hij stierf op 45-jarige leeftijd aan een hartaanval.

Sex, breakfast of champions stond op zijn racepak genaaid

Derek Jeter

Voor wie denkt dat bovenstaande fratsen alleen uitgehaald werden in de jaren ’70 en ’80: niks is minder waar. Derek Jeter is een Amerikaanse Hall of Famer in het honkbal. Hoewel honkbal bij ons in Nederland niet de meest gevolgde sport is, verdienen de spelers in de Major League Baseball (MLB) gigantisch grote bedragen. En dat brengt bijzonder gedrag met zich mee.

Derek, inmiddels 48 en al lang gestopt, haalde in zijn tijd bij de New York Yankees regelmatig de headlines. Niet alleen vanwege zijn goede spel op het veld, maar ook zijn fratsen daarbuiten. Zo kwam in 2011 naar buiten dat Derek kort na het verbreken van zijn relatie op een heuse one-night-stand-streak ging. ‘Derek laat de meisjes in zijn appartement in New York langskomen. De volgende ochtend regelt hij een auto om ze weer naar huis te brengen. In de bolide ligt een mand met door Jeter gesigneerde prullaria, vaak een honkbal’, aldus een vriend van de honkballer in de New York Post. Ze werden weer netjes thuisgebracht, zoals wij na een kinderfeestje zeggen.

Inmiddels is Derek gelukkig getrouwd met presentatrice en model Hannah Davis, maar daarvoor was hij al samen met een indrukwekkend rijtje aan wereldberoemde vrouwen. Komt-ie: Vida Guerra, Miss Universe Lara Dutta, Joy Enqriquez, Vannessa Minnillo en actrices Jordana Brewster, Jessica Biel en Minka Kelly. En in 1997 was hij een tijdje met Mariah Carey, die zelfs een liedje over hem schreef.

In 1997 was hij een tijdje met Mariah Carey, die zelfs een liedje over hem schreef

Andere ‘liefhebbers’

Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie verhalen te vertellen rondom sporters die bekendstaan als rokkenjagers. Daarin mogen we voormalig NBA-speler Wilt Chamberlain in ieder geval niet overslaan. Hij scoorde ooit 100 punten in één NBA-wedstrijd, maar flikte iets wat volgens ons nog knapper is: naar verluidt sliep hij met nog eens vijf keer zoveel vrouwen als James Hunt dat deed en tikte hij de 20.000 (!) aan. Zijn bijnaam? The Big Dipper… 

De Italiaanse voetballer Antonio Cassano was ooit een van de grootste talenten van Europa. Hij voetbalde uiteindelijk een aardige carrière bij elkaar, maar maakte nog meer furore buiten het veld. “Seksen en eten, dat deed ik het liefst”, zei hij over zijn body count van 700 vrouwen. En wie zijn wij om daar tegenin te gaan? 

Hoewel de meeste van de bovenstaande namen trots waren op hun veroveringen, moest Tiger Woods flink door het stof toen het over zijn seksleven ging. Hij was namelijk getrouwd toen steeds meer vrouwen naar buiten kwamen met hem het bed gedeeld te hebben. Dat bleken er volgens Tiger zelf uiteindelijk zo’n 120 te zijn. 

Ook voormalig NFL-speler Travis Henry zal misschien niet ál te blij zijn met zijn escapades. Hij heeft namelijk 11 kinderen van 10 verschillende vrouwen en dat dat niet goedkoop is, is een understatement: de American football-veteraan is jaarlijks zo’n $170.000,- kwijt aan zijn uitstapjes.

Source:
Bigstock
LEES OOK
Het dualistische verhaal van Les Deux
Dualistisch. Niet per se een woord waardoor happy feelings worden opgetrokken. Máár in een wereld van tegenstellingen vindt het Deense merk Les Deux de sweet spot. Ze…