In de agenda: op deze dag staat Peaky Blinders seizoen 6 op Netflix

Thank you, Netflix. Soms hebben we goed nieuws nodig om de dag door te komen. En dat goede nieuws heeft de streaminggigant zo’n half uur geleden op social media geknald. We hebben het over de datum waarop Peaky Blinders op Netflix verschijnt. Daar gaan veel, héél veel, mensen blij van worden.

Peaky Blinders seizoen 6 op Netflix

De seizoenen van Peaky Blinders verschijnen eerst altijd op BBC. Daarna komen ze naar de grote rode N. Zo ook deze keer. Enkele weken geleden verscheen seizoen 6 van Tommy Shelby & Co op de Engelse zender. Nu heeft Netflix ook een datum voor je: 10 juni. Deze dag mag je groot in je agenda aankruisen.

Seizoen 6 wordt knallen

In de officiële trailer van Peaky S6 zien we Tommy zoals we hem kennen. Een tikkeltje doorgedraaid. Met een toepasselijke Tommy-gun in zijn handen schiet hij in de rondte. Of dat is om zichzelf te verdedigen, of omdat hij compleet gek geworden is: we gaan het beleven in het nieuwe seizoen.

Seizoen 6 gaat sowieso knallen worden. Tenminste, dat heeft regisseur Steven Knight ons beloofd. “We geloven dat dit het beste seizoen van allemaal zal zijn en zijn er zeker van dat onze geweldige fans het geweldig gaan vinden. Terwijl de serie op zijn einde loopt, gaat het verhaal in een andere vorm verder.”

Met de laatste zin doelt de regisseur op de heuse Peaky Blinders-film. Seizoen 6 is namelijk geen slotakkoord. Ja, het is het laatste seizoen, maar daarna gaan over op een film. Wanneer de film verschijnt is nog lastig te zeggen. Naar alle waarschijnlijkheid start de productie van de spin-off in 2023. Tóch is iedere fan van de Britse gespannen, want de film moet bruut, bruter, bruutst worden.