Opmerkingen die een vrijgezel te vaak te horen krijgt

Vrijgezel zijn is best prima. Beter dan best prima zouden sommige mensen zeggen. Er is namelijk niks mis met doen en laten wat je wilt. De enige aan wie je verantwoording af hoeft te leggen ben je zelf. Geen whatsappmeldingen of gemiste oproepen van iemand die thuis op je ligt te wachten. Voor jou mag het officiële vrijgezellenfeest nog wel even wachten.

Dingen die een vrijgezel te vaak te horen krijgt

Maar ja, er zijn ook nadelen… En één daarvan is: mensen die niét vrijgezel zijn. Die mensen willen jou graag vertellen hoe kut het is om vrijgezel te zijn. Aan die mensen hebben we best wel een hekel eigenlijk. Dus, wil jij niet die klootzak zijn die het leven van single people zuur maakt? Lees dan vooral even tips van ons radicale broertje Mellowed: deze dingen moet je NIET zeggen.

Mooie vrouwen-2
Foto: Screenshot: How I Met Your Mother | CBS Television Network

Je bent nog jong, tijd genoeg

Laten we jullie alvast vertellen dat niemand hier écht blij van wordt. Waarom niet? Omdat het een soort van onderwatersteek is. Niet alleen laat je even weten dat de ander nog vrijgezel is en dat daar verandering in moet komen, maar je benoemt ook nog even het thema ‘tijd’. Regel één is dan ook: ga er niet vanuit dat jij weet wat single mensen willen horen. Het kan misschien als een shock komen, maar niet iedereen wil een relatie in zijn leven.

Ik ken wel iemand voor je

Waarom ga je ervan uit dat iedere single persoon op zoek is naar iemand? En daarnaast: waarom bemoei je jezelf met iemands leven? Het is niet zo dat iedereen altijd suggesties heeft voor jouw relatie. Vrijgezel zijn betekend dan ook niet dat iemand verwacht dat jij jezelf met zijn/haar leven bemoeit. Want nogmaals: wie zegt dat iedereen op zoek is naar een relatie?

Waarom ben je vrijgezel?

Goede vraag. Vooral ook een hele stomme vraag.

, Opmerkingen die een vrijgezel te vaak te horen krijgt
Foto: Julia Coimbra

Je moet gewoon een keer naar de juiste plek gaan

O ja, werkelijk enorm bedankt voor deze gouden tip. Er is natuurlijk gewoon een plék waar relaties ontstaan, fijn dat jij degene bent die de single mensen daar even op wijst. Laten we dan ook vooral snel een relatie plukken van die relatieboom aan de relatielaan.

Nu kunnen we nooit op dubbeldate

Dat kan inderdaad niet zonder een tweede partner. Echter hoeft het feit dat iemand vrijgezel is en jij zelf niet, niet te betekenen dat jullie niet meer met elkaar om kunnen gaan zonder je partner erbij. Het klinkt misschien als een mythe, maar je kan ook met een vriend/vriendin chillen zonder dat je partner daar meteen bij moet zijn. Zou je eens moeten proberen. Je hoeft trouwens ook niet de hele avond lang te praten over je partner, is helemaal niet nodig. Interesseert mensen helemaal niet zo hoe verliefd jij wel niet bent.

Sta je dan niet al heel lang droog?

Nee hoor. Elke woensdagavond wordt er een nieuwe sloerie uit de kroeg mee naar huis genomen. Lekker de slet uit hangen, je kent het wel. Of niet.

En, al iemand ontmoet?

Stel je eens voor dat single mensen elke keer als ze jou zagen jou op je grote neus wezen. ‘En, is die al gekrompen?’, behoorlijk irritant zou je zeggen. Klopt inderdaad helemaal, de meeste vrijgezelle mensen hebben er helemaal geen behoefte aan om de status van hun liefdesleven met je te bespreken wanneer ze je zien. Zijn gewoon privézaken, en hun status als vrijgezel geeft je niet ineens de vrijheid om daarnaar te vragen. Als ze iets met je willen bespreken, vertellen ze dat uit zichzelf wel.

Je bent gewoon te kieskeurig

Hier heeft niemand iets aan. Je kan niet ‘te kieskeurig’ zijn. Als je gewoon niemand vindt waar het mee werkt, dan vind je niemand. Dikke vette pech. Maar ineens de eerste de beste die op je pad komt pakken is gewoon niet de oplossing. Opmerkingen als ‘je bent te kieskeurig’ of ‘je moet wat meer initiatief tonen’ of ‘is toch niks aan zo in je eentje’ zijn voor niemand fijn. Maak ze dus ook gewoon niet, want je helpt er niks mee. Doe dus ook niet alsof je een love-guru bent omdat je zelf in een relatie zit. Zit echt niemand op te wachten. Just let them be. 

Waarom download je geen Tinder

Waarom houd jij niet gewoon je mond?

, Opmerkingen die een vrijgezel te vaak te horen krijgt
Foto: Kon Karampelas