Nieuwe baan? Dit zijn de meest sexy beroepen volgens vrouwen

CREDITS: Aidan Bartos

Welke banen vinden vrouwen nou het meest sexy? Je vraagt het jezelf altijd af. Vinden vrouwen het sexy als je docent bent? Zouden ze graag een privéles van je willen of vinden ze het juist niet aantrekkelijk. Vinden vrouwen het nou echt zo aantrekkelijk als je piloot bent? We hebben het voor je op een rijtje gezet. Misschien zit de perfecte nieuwe baan er wel tussen!

Nieuwe baan, weet je al of een vrouw het sexy vindt?

Uit een onderzoek van de Nationale Vacaturebank blijkt welke banen in Nederland het meest aantrekkelijk worden ervaren. Vrouwen vinden het voornamelijk aantrekkelijk als de man autoriteit en verantwoordelijkheid heeft. Dat is niet zo raar, want dat ziet een vrouw ook graag terug in de slaapkamer. Daarnaast laat het zien dat een man goed voor zichzelf kan zorgen.

5. Arts

7% van de ondergevraagden vindt een arts het meest aantrekkelijk. Dit komt deels doordat een arts beschikt over twee belangrijke eigenschappen; intellectueel en sociaal. Het idee dat een man dagelijks mensenlevens redt laat het hart van een vrouw sneller kloppen. De vrouw denkt al snel aan jou als een real life superhero in een sexy uniform.

Vrouwen gaan er ook vaak vanuit dat een arts weet wat goed en slecht is voor het lichaam. Daardoor hebben ze de veronderstelling dat een arts goed zorgt voor zijn lichaam en vaak in good shape is. Het belangrijkste is dat de vrouw zich bij een arts veilig voelt.

Nieuwe baan
Foto: Foto Garage AG

4. Strandwacht

Dit klinkt waarschijnlijk gek aangezien Bay Watch niet in Nederland is opgenomen. Desondanks vindt 9% het beroep strandwachter een sexy baan. Dit komt natuurlijk ook doordat een strandwachter net als een arts levens redt for a living. De strandwacht heeft in vergelijking met de arts een ander uniform. De vrouw is natuurlijk ook niet vies van een beetje gluren naar de strandwachters.

Nieuwe baan
Foto: Bigstock

3. Brandweerman en barman

Op nummer 3 staan de brandweer- en barmannen. 10% van de vrouwen vindt deze beroepen aantrekkelijk.

Een brandweerman is vaak fit door de trainingen die gedaan moeten worden. De sex appeal is ook over het algemeen hoog doordat de brandweer-kalenders ooit in huis hebben gehangen. Daarnaast gaat het beroep om het beschermen van mensen. Hierdoor voelt een vrouw zich vaak erg veilig bij de brandweerman.

Een barman kennen we allemaal wel als sociale mannen die wel van een drankje houden. De vrouw vindt het dan ook juist aantrekkelijk dat een barman zo sociaal is. Op deze manier is ze nooit bang dat het gesprek stil valt. Barmannen zorgen ervoor dat een vrouw zichzelf op haar gemak voelt.

Nieuwe baan
Foto: Aidan Bartos

2. Militair

Met 18% is de baan militair het op één na aantrekkelijkste beroep in Nederland. Naast het feit dat een militair fysiek fit is, is mentale kracht ook belangrijk. Deze twee kenmerken zorgen voor een alpha aura. Daarnaast is familie en vrienden erg belangrijk voor een militair. Dit charmeert een militair ook in de ogen van een vrouw. En wat te denken van het uniform… Sex appeal 2.0 voor een vrouw.

Nieuwe baan
Foto: Jakob Owens

1. Piloot

Op nummer één staat het beroep piloot met 20%. Het beroep piloot is gewoonweg erg aantrekkelijk. Zowel in Nederland als de in de rest van de wereld. Dit komt vaak door de verantwoordelijkheid die piloten hebben. Een piloot is vaak verantwoordelijk voor meer dan 100 mensen in een vliegtuig. Hierdoor zien vrouwen een piloot vaak als betrouwbaar,  een belangrijke eigenschap in de ogen van een vrouw. Bijkomend voordeel: een piloot is vaak de hele wereld over geweest. Een leuk verhaal bij een goed glas wijn doet het áltijd goed.

Nieuwe baan
Foto: William Topa