Netflix handelt snel: film over GameStop en WallStreetBets in aantocht

CREDITS: Brandi Lyon Photography | Bigstock

Afgelopen week heerste er een ware beursgekte. De aandelen van GameStop vlogen de lucht in. Zó snel dat Netflix wist: over deze historische gebeurtenis móéten we een film maken.

GameStop & WallStreetBets: dé verwachte sensatie van Netflix

We houden allemaal wel van een potje gamen op z’n tijd. Het Amerikaanse bedrijf GameStop verkoopt videogames. Oorspronkelijk werd dit gedaan via fysieke winkels. Sinds Corona is het nu ook online te vinden. Dit komt mede dankzij een samenwerking met Microsoft. Door de beursgekte is vorige week de koers van GameStop onwerkelijk gestegen. Binnen een paar uur steeg de waarde een miljard naar tien miljard. Insane, toch? Netflix vindt van wel. Daarom haken ze snel in op deze gekte en willen ze hier een film over maken.

Gamestop
Foto: Bigstock

Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

WallStreetBets is een Reddit-pagina waar tips en informatie worden gedeeld over aandelenmarkt. Begin 2021 waren de aandelen van GameStop $20 waard. Op de Reddit-pagina staken kleine beurshandelaren elkaar aan om aandelen te kopen van dit bedrijf. Dit resulteerde in een historische gekte. De koers van GameStop steeg van $20 naar zo’n $500 in enkele dagen. Een makkelijke manier om rijk te worden zou je zeggen. Maar niemand had zoiets vooraf kunnen bedenken.

Hedgefondsen zijn de pineut

Hedgefondsen, investeerders die op een risky manier beleggen, dachten dat het aandeel van GameStop flink zou gaan dalen. Geen gekke gedachte aangezien het al lang slecht ging met het bedrijf. Deze fondsen gingen short. Dit is een manier van beleggen waarbij je ervan uitgaat dat een aandeel minder waard wordt. Als je dus een aandeel koopt voor $100 en deze daalt naar $30, maak je $70 winst. Maar als deze stijgt naar $170 en je hier je aandeel verkoopt, moet je $70 betalen voor het aandeel.

Deze hedgefondsen zaten goed in de penarie. Ze investeerden in een daling van de koers. De beurskoers van GameStop steeg juist met bizarre cijfers. De shortshellers hebben bij elkaar al zo’n zes miljard dollar verloren door de stijging. Daardoor waren ze natuurlijk  pissed off.

GameStop
Foto: Yalcin Sonat

Netflix haakt snel in

Al deze gekte rondom de beurskoers zorgt voor veel aandacht. Zo kwam deze ook onder de aandacht van Netflix. Daarom zijn ze meteen in de startblokken geschoten na deze craziness van afgelopen week. Er wordt gepraat met Oscar-winnaar Mark Boal over de nog titelloze film. Hij zal waarschijnlijk het script gaan schrijven. Dit staat garant voor een kaskraker. Boal staat namelijk bekend voor zijn werk in hits als Zero Dark Thirty en The Hurt Locker. Films waarvan wij zeggen: die moet je gezien hebben.

Netflix heeft het project nog niet officieel aangekondigd. De niet te missen beursgekte en het contact met Mark Boal kan bijna tot niks anders leiden. Daarnaast wordt Noah Centineo genoemd als iemand met een grote rol in deze film. Centineo is een bekende bij Netflix. Hij speelde in de Netflix-original To All The Boys I’ve Loved Before. Waarschijnlijk ken je deze film niet, tenzij je meisje je heeft gedwongen om mee te kijken natuurlijk.

Of het net zo bruut wordt als The Wolf of Wall Street weten we nog niet. Daar kunnen we alleen nog maar op hopen. De puzzelstukjes zijn er in ieder geval. Hier is de Oscar-winnaar en schrijver te zien tijdens de premiére van Zero Dark Thirty:

GameStop
Foto: Starfrenzy