Lynk & Co: spookrijden in de auto-industrie

Nederland is een écht fietsenland. Onze hoofdstad heeft zelfs meer fietsen dan inwoners, en auto’s zie je eigenlijk amper. Dat weet het Zweedse bedrijf Lynk & Co ook heel goed: “Amsterdam is geen plek waar traditionele automerken zich vestigen.” Dat is voor CEO Alain Visser des te meer reden geweest om hun atypische automerk in Amsterdam te settelen.

De anti-auto en milieuvriendelijke cultuur nodigen het concept van Lynk & Co juist uit. Dit merk maakt de manier waarop we onszelf vervoeren namelijk fundamenteel anders, handiger en bovendien: goedkoper. Spookrijden in de auto-industrie, dus.

Spotify op vier wielen

Het concept van Lynk & Co is een beetje te vergelijken met hoe je tegenwoordig naar muziek luistert. Je koopt geen cd’tje meer, maar luistert heel gemakkelijk je dikste tunes via je Spotify-abonnement. Zo werkt het dus ook bij Lynk & Co: in plaats van een auto aan te schaffen, heb je een abonnement die je elke maand kan opzeggen. Easy. De auto’s zijn hybride en hebben een sick design gebaseerd op de befaamde Volvo XC40.

Lynk & Co, Lynk & Co: spookrijden in de auto-industrie

Don’t drink and drive

Niet alleen de manier van vervoeren is anders gemaakt door Lynk & Co. De manier waarop je kennismaakt met het merk ook. Met locaties in Amsterdam, Antwerpen, Berlijn, Göteborg en Hamburg heeft Lynk & Co geen traditionele showrooms staan. Nee, dit zijn hele vette en sfeervolle social clubs waar je de dikste events terugvindt. Zo organiseren ze sets van lokale dj’s, exclusieve sneakerdrops, kookclinics en workshops om sieraden te maken. Just a few examples.

Met een schitterend interieur voelt het bij deze locaties meer alsof je een chique nachtclub inloopt in plaats van een autoshowroom. Het verschil? Ze serveren hier alleen sap en koffie, geen alcohol. Heel verstandig, want: don’t drink and drive.

Lynk & Co

Cheap rijden met je maten

“Maar ik heb helemaal geen auto nodig.” Misschien heb je merendeel van de tijd ook geen auto nodig, maar een kleine trip is toch sneller gemaakt mét auto. Daarom is het heel relaxed dat je het abonnement op de auto kan delen met je familie of vrienden. Zo gebruik je de auto alleen wanneer je hem écht nodig hebt. Dat is niet alleen kosten drukkend, het is ook nog duurzaam. De auto wordt namelijk op de meest effectieve manier gebruikt. Zo denkt Lynk & Co ook nog lekker mee aan de maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Voor maximaal 500 euro heb je al een schitterende hybride auto. Hoeveel je daadwerkelijk van dat bedrag betaald ligt dus helemaal aan jou. Meer weten over dit vette concept en de sociale clubs ontdekken? Check het hier. Wij trakteren je nog even met wat foto’s van de sicke club in Amsterdam en de prachtige auto.